JCI Female geeft terug aan gemeenschap

Met haar thema in gedachten en ervan uitgaande dat wie jarig is, trakteert heeft de 45-jarige JCI Female besloten om iets terug te geven aan de gemeenschap.

Het Siswa Tama meisjes internaat is gekozen voor deze give back. “Als JCI werken we aan het individu, zodat die beter wordt om zodoende een
positieve verandering te creëren in de gemeenschap”.

Het bovenstaande doet de organisatie middels trainingen en vanuit dat
oogpunt vond deze “Give back” plaats in de vorm van een training.

De director Tatiana Lame zegt dat er is gekozen voor Basic life skills trainingen, omdat dat de basisvaardigheden zijn die je als mens moet hebben.
“Social inclusion is belangrijk en vandaar dat wij voor een internaat hebben gekozen, om zodoende ook de groepen die minder aandacht krijgen erbij te betrekken”.

Er waren in totaal 42 dames tussen de leeftijdsgroep 18 – 25 jaar en die waren heel enthousiast en blij met de trainingen, zegt de director. De avond werd afgesloten met een maaltijd gesponsord door de directeur van Furlen’s Food, Furgill Plet.

De trainingsonderwerpen waren:
– De kracht van een een positieve attitude, hoe zeg ik wat ik wil door Gabriëlle Leeflang en
– Dress to impress door Xiomara Grootfaam

De eerstvolgende activiteit in verband met het 45-jarig bestaan is een paneldiscussie met als onderwerp: “Huiselijk geweld en hoe je je zelf kan verdedigen hiertegen”.

Delen:

Meer nieuws

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:

VHP gaat voor alle 5 zetels in Nickerie

Wageningers hebben zaterdagavond tijdens een VHP-vergadering aangegeven dat zij verandering willen en daardoor de Oranje beweging ondersteunen. Delen:

Delen:
Scroll Up