Jarige 1 voor 12 stimuleert moeders in ondernemerschap

De stichting 1 voor 12 heeft vanwege haar 14e verjaardag een project uitgevoerd om zeven moeders die in het verleden in haar programma zijn geweest, te ondersteunen in ondernemerschap.

De stichting heeft haar 14-jarig bestaan zaterdag gevierd met een braderie, waar de zeven moeders hun waar aan de man hebben gebracht. Deze activiteit moet worden gezien als de eerste stap in de goede richting voor deze moeders.

“In de afgelopen 13 jaren hebben we steeds gefeest op onze jaardag, maar dit jaar hebben we gemeend om een duurzaam project uit te voeren. Dit project zal maken dat deze moeders zelfstandig zullen zijn”, haalt Vismale aan.

Districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost Mike Nerkust, die ook aanwezig was en een bijdrage heeft geleverd aan de uitvoering van dit project, haalde aan dat het commissariaat ook ondersteuning zal bieden. De vergunningen voor accommodatie waar deze vrouwen kunnen verkopen zullen in orde worden gemaakt.

De jaardag van 1 voor 12 had naast de braderie, ook feesttintje. Dit hield in dat de ruim 70 seniorenburgers van Huize Ashiana van alles mochten nuttigen die op de braderie werd verkocht.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up