Islamitische geestelijke uit Indonesië op bezoek bij minister Noersalim

De geestelijke leider uit Indonesië, Ustad Shaifud Mahbub, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken.

De minister heette hem van harte welkom en dankte hem voor zijn keus om Suriname te bezoeken als deel van zijn missie en zijn bijdrage aan de Surinaamse samenleving.

De bewindsman gaf aan dat Religieuze Aangelegenheden (RA) één van de beleidsgebieden van het ministerie van Binnenlandse Zaken is. Het ministerie probeert zoveel als mogelijk de saamhorigheid en samenwerking tussen de verschillende geloofsovertuigingen in ons land te waarborgen en de ondersteuning te bieden om de doelstellingen te behalen.

Hij benadrukte verder de vreedzame samenleving in Suriname en dat er op geen enkele wijze zich excessen hebben voorgedaan. Wij zijn ook bespaard gebleven van incidenten op religieus gebied. Voor de wereld zou ons land gerust als voorbeeld mogen dienen en hij schrijft dit ook toe aan het onderwijzen van de zuivere leer van de Islam.

De geestelijke bracht een bezoek aan Suriname speciaal voor de maand Ramadhan. Hij mocht gedurende de vastenmaand de gebeden leiden in verschillende moskeeën in ons land.

Ustad Shaifud Mahbub leidt een eigen Islamitische school in Indonesië en is lid van Nahdotul Ulama, een grote non profit- organisatie die zich bezighoudt met het inzamelen van middelen. Deze middelen worden dan herverdeeld onder de minstbedeelden. Het gaat dan voornamelijk om in hun beleid van liefdadigheid voornamelijk te investeren in onderwijs voor kansarmen en ook om hen weerbaar te maken.

Hij besprak ook de aandachtspunten voor Suriname met de minister en wil samen met hem kijken waar er een bijdrage geleverd kan worden.

Ustad Shaifud Mahbub bleef in Suriname onder auspiciën van de ambassade van de Republiek Indonesië. Zowel de minister als de Ustad hebben deze ontmoeting als prettig en nuttig ervaren.

Delen:

Meer nieuws

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:

Informatieve dag BOG op scholen

Vrijdag hield het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) met Wereld Voedselveiligheidsdag in samenwerking met de Pan American Health Organization (PAHO) een informatieve dag voor de…

Delen:

March for the Ocean omgeving Waterkant

Ter gelegenheid van Wereld Oceaan Dag organiseert Green Heritage Fund Suriname vandaag aan de Waterkant het bewustwordingsevenement March for the Ocean. Delen:

Delen:

Dienstverlening KPS aangescherpt

De minister van Justitie en Politie (Juspol), Stuart Getrouw, zegt vol zelfvertrouwen dat de middelen voor het aanscherpen van de dienst nu vrijkomen en verwijst…

Delen:
Scroll Up