ISIS gijzelt 700 Europese, Amerikaanse en Arabische burgers, vermoordt 10 gijzelaars per dag

Terreurgroep Islamitische Staat heeft meer dan 700 gijzelaars gevangen genomen in de Syrische regio Deir ez-Zor, onder wie burgers van West-Europese en andere staten. Het gebied wordt gecontroleerd door de Amerikaanse coalitie.

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de terroristen hebben gedreigd elke dag 10 gijzelaars te zullen doden, en dat het moorden twee dagen terug reeds is begonnen.

Poetin noemt de situatie “een catastrofe” en zegt dat de Amerikaanse troepen zwaar hebben gefaald in het gebied. Hij zegt dat de Amerikaanse troepen die het gebied rond de oostelijke oever van de Eufraat zeggen te beheersen, vertrouwend op de Koerdische strijdkrachten ter plaatse, opvallend stil blijven over deze crisis.

“Door misbruik te maken van hun straffeloosheid, voerden militanten van Islamitische Staat op 13 oktober een aanval uit op het vluchtelingenkamp nabij het bewoonde deel van al-Bahra” zei de militaire bron.

De gijzelnemers eisen dat de Syrische Democratische Strijdkrachten, die vechten aan de zijde van de Amerikaanse coalitie, gevangengenomen terroristen van IS vrijlaten. Ook moeten verschillende gebieden aan de oostelijke over van de Eufraat vrijgegeven worden.

Archieffoto

Delen:

Meer nieuws

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:
Scroll Up