ISIS gijzelt 700 Europese, Amerikaanse en Arabische burgers, vermoordt 10 gijzelaars per dag

Terreurgroep Islamitische Staat heeft meer dan 700 gijzelaars gevangen genomen in de Syrische regio Deir ez-Zor, onder wie burgers van West-Europese en andere staten. Het gebied wordt gecontroleerd door de Amerikaanse coalitie.

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de terroristen hebben gedreigd elke dag 10 gijzelaars te zullen doden, en dat het moorden twee dagen terug reeds is begonnen.

Poetin noemt de situatie “een catastrofe” en zegt dat de Amerikaanse troepen zwaar hebben gefaald in het gebied. Hij zegt dat de Amerikaanse troepen die het gebied rond de oostelijke oever van de Eufraat zeggen te beheersen, vertrouwend op de Koerdische strijdkrachten ter plaatse, opvallend stil blijven over deze crisis.

“Door misbruik te maken van hun straffeloosheid, voerden militanten van Islamitische Staat op 13 oktober een aanval uit op het vluchtelingenkamp nabij het bewoonde deel van al-Bahra” zei de militaire bron.

De gijzelnemers eisen dat de Syrische Democratische Strijdkrachten, die vechten aan de zijde van de Amerikaanse coalitie, gevangengenomen terroristen van IS vrijlaten. Ook moeten verschillende gebieden aan de oostelijke over van de Eufraat vrijgegeven worden.

Archieffoto

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up