Iran zal ‘geheim wapen’ inzetten tegen Amerikaanse oorlogsschepen, waarschuwt generaal

Redactie GFC Nieuws — Iran beschikt over “geheime wapens” waarmee het Amerikaanse oorlogsschepen tot zinken kan brengen, waarschuwt de Iraanse generaal Morteza Qorbani. Indien Washington “de kleinste stommiteit begaat, zullen we deze schepen naar de zeebodem sturen,” zegt hij.

Qorbani is adviseur van Iran’s defensie. In reactie op de Amerikaanse inzet van drie destroyers in de Perzische Golf zei hij dat Iran bereid is om “geheime wapens” tegen deze schepen te gebruiken.

De VS stuurde de USS McFaul, USS Gonzalez en de USS Mason naar de Perzische Golf, bijna tegelijkertijd met de aankondiging van het Pentagon dat nog eens 1500 troepen naar Iran’s buurland Irak zouden worden gestuurd.

De betrekkingen tussen de VS en Iran verslechterden dramatisch nadat Amerika zich eenzijdig terugtrok uit de Iraanse nucleaire deal, en Teheran sancties oplegde. Bondgenoten van de VS veroordeelden deze actie.

Foto: Facebook

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up