Ir. Dayanand Mungra: “weggedeelte betonnen palen EBS direct afsluiten en palen uit de grond halen”

“Betonnen straatlantaarnpalen zijn op zich een geweldige vooruitgang om te voorkomen dat de schade jaarlijks voor de EBS enorm is, als gevolg van aanrijdingen waarbij steeds weer nieuwe houten palen moeten worden vervangen. Jammer dat dit project nu voor de EBS een ‘valse start’ heeft gehad. Gelukkig gaat het hier allen om blikschade terwijl de ravage en schade die door een omvallende paal veroorzaakt zou kunnen worden enorm is en zelfs mensenlevens zouden kunnen kosten”, reageert ingenieur Dayanand Mungra.

Onafhankelijk als de betonnen straatlantaarnpalen toe te juichen is of niet, blijkt volgens hem dat bij de uitvoering van het project weinig rekening is gehouden met de verwerking c.q. de plaatsing van de palen. “Zo voldoet men ogenschijnlijk niet aan de meest elementaire voorwaarden voor het plaatsen van een paal van deze omvang. Uiteraard zullen de voorwaarden afhankelijk zijn van allerhande zaken zoals o.a. afmeting, gewicht, functie van de palen en het soort grond en de wijze waarop deze verankerd moeten worden”, meent Mungra.

Hij constateert dat de mogelijke oorzaak van de paal die nu is omgevallen is geweest een ondiepe fundering en de verankering van de paal in de grond. Er is ogenschijnlijk gebruikt gemaakt van dezelfde grond van de uitgraving afkomstig om de paal weer in te graven. Deze is echter aangeroerd en heeft onvoldoende weerstand om de paal om zijn plaats te houden.

“Met dit regenachtige weer, zal de grond rondom de paal een ‘zachte’ kleiige massa zijn, die totaal geen houvast biedt aan de paal. En is omvallen het gevolg.
Daar niet duidelijk is hoe de overige palen in de grond zijn aangebracht, en mogelijk op dezelfde wijze zoals het bij de omgevallen paal het geval is, is aan te raden om dat weggedeelte waar de overige palen zijn geplaatst per direct af te sluiten, de palen wederom uit de grond te halen en deze conform de voorschriften en onder deskundige begeleiding wederom doen plaatsen in de grond”, adviseert Mungra.

Zonder om paniek te zaaien is volgens hem de kans voor het omvallen van de overige palen bijzonder groot. “En wie weet wat dan de schade is die veroorzaakt zou kunnen worden”, vraagt hij.

“Het is zoals ooit een minister van OW en tot kort geleden de grote baas en waarschijnlijk de grondlegger van dit plan bij de EBS had aangegeven dat hij geen ‘Russisch Roulette ‘ wil spelen met burgers en of mensen die langs die weg moet rijden. Wat wel duidelijk is dat zaken niet op de juiste wijze is toegegaan en het niet mogelijk zou moeten zijn, dat er geen antwoorden wordt gegeven op heel veel vragen”, aldus Mungra.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up