iPhones, iPads en Macs kwetsbaar voor phishingaanvallen met letter ‘d’

De iPhone, iPad en Mac waren kwetsbaar voor een speciaal type phishingaanval waarbij een alternatieve versie van de letter ‘d’ werd gebruikt om slachtoffers te misleiden.

Dat ontdekte een onderzoeker van Tencent, meldt ZDNet dinsdag. Apple zei eerder al een lek te hebben gedicht dat door de onderzoeker was ontdekt, maar zei niet wat het precieze probleem was.

In het toetsenbord van de iPhone zit de ‘kleine dum’, een letter die erg lijkt op de d-knop van het toetsenbord. Een websitelink met de ‘kleine dum’ is daardoor niet te onderscheiden met een link die de letter ‘d’ bevat.

De onderzoeker slaagde erin om het domein icloud.com te registreren, waarbij de ‘d’ werd vervangen door het alternatieve teken. Vervolgens registreerde hij een certificaat waardoor de site er betrouwbaar uitzag.

In de meeste gangbare webbrowsers zag de link er niet uit als icloud.com, maar bij Safari op Apple-apparaten wel. Hierdoor was de link niet van echt te onderscheiden.

Delen:

Meer nieuws

Dronkaard ingesloten voor bedreiging

De politie van Geyersvlijt heeft Wendel S. opgesloten, omdat hij er een gewoonte van maakt om klanten in een bar te Paramaribo Noord te bedreigen…

Delen:

HI&T organiseert Internet of Things Conferentie

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme in samenwerking met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) voert het Business Climate and Innovation Programme (SUBCIP) uit. Delen:

Delen:

Aanpak slechte wegen Maretraite project

Met tussenkomst van de taskforce Spoed optreden worden er verschillende infrastructurele werkzaamheden in het Maretraite project uitgevoerd. Delen:

Delen:

Behandeling nieuwe minimumloonwet begonnen

De behandeling van de nieuwe wetgeving over het minimumloon, de Wet Minimumloon, is begonnen in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens een openbare commissievergadering. Delen:

Delen:

Bezoeker wordt arrestant

De politie van Geyersvlijt heeft vorige week vrijdag de 32-jarige Gillian L. opgesloten overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Delen:

Delen:

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:
Scroll Up