Interactieve dialoog Sport- en Jeugdzaken en NJP

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft een interactief dialoog gehouden met het Nationaal Jeugdparlement (NJP). Dit dialoog was enerzijds bedoeld als evaluatie moment en anderzijds als afstemming over het jeugdbeleid.

Kelvin Koniki, voorzitter van het Jeugdparlement gaf tijdens de evaluatie van het afgelopen jaar een uiteenzetting van de overlegmomenten, initiatieven en projecten waar het NJP de afgelopen periode bij betrokken was.

Het Jeugdparlement wordt vaak uitgenodigd om motivatie sessies te verzorgen. Het NJP heeft op verschillende cruciale momenten standpunten uitgebracht en er is aandacht besteed aan brandende zaken die rechtstreeks betrekking hebben op de jeugd.

Minister Joan Dogojo benadrukte tijdens het onderhoud wederom de belangrijke rol van het jeugd inspraakorgaan voor de regering en bemoedigende de jeugdparlementariërs om zich te blijven inzetten voor de doelgroep. Zij complimenteerde de jeugdparlementariërs met het feit dat zij persoonlijk zijn gegroeid.

Op zeer kort termijn zal het Jeugdparlement zich terugtrekken in een trainings- en motivatie weekend waarin de jeugdvertegenwoordigers zullen worden ingewijd in de staatsbesluiten die ten grondslag liggen aan de werkwijze van het Nationaal Jeugd Instituut, het kinderrechtenverdrag, de rol en het functioneren van de media en het integraal kinder- en adolescenten beleid liet de minister doorschemeren.

Overige aanwezigen bij het dialoog waren de directeur van Jeugdzaken, Rachel Koningsbloem – Pinas, de waarnemend directeur van het NJP, Sashiekala Parbhoe en de Jeugdadviesraad.(GFC)

Meer nieuws

Straatrover ingesloten

De 28-jarige Denzil M. is in verzekering gesteld door de politie van het ressort Latour voor beroving. Hij zou een man op straat hebben beroofd…

Zwedens Pu:rste bier komt uit het riool

Milieuactivisten zijn laaiend enthousiast, de echte bierliefhebber mogelijk wat minder, maar een Zweedse brouwerij is apetrots op hun bier, gemaakt uit rioolwater. Grondig gefilterd rioolwater,…

Districtscommissarissen dienen begroting in

Alle districtscommissarissen hebben conform artikel 54 van de Wet op Regionale Organen, hun districtsbegroting over het dienstjaar 2019 aangeboden aan minister Edgar Dikan van Regionale…

Scroll Up