Inheemse gemeenschap Cassipora gaat door met acties

Sinds vrijdag 18 mei heeft de Inheemse gemeenschap van Cassipora in het uiterste oosten van het district Para blokkades op de weg gelegd om aandacht te vragen van de Surinaamse autoriteiten voor de onverminderde houttransporten uit het gebied die ook tijdens zware regens doorgaan en intimidaties en bedreigingen van de houttransporteurs aan de Inheemse gemeenschap en individuen.

Als gevolg van de houttransporten en de zware regens van de afgelopen dagen verkeert de weg in een zeer slechte staat. De gemeenschap vreest dat de schoolbus die de kinderen vervoerd en de staatsbus hierdoor niet zullen rijden.

“Als die niet rijden, kunnen de kinderen niet naar school en kunnen de bewoners hun familie niet bezoeken. De slechte staat van de weg pleegt een grote aanslag op de auto’s van lokale ondernemers die hun goederen in Paramaribo aan de man moeten brengen”, schrijft Melvin Mackintosh, een bezorgde burger over deze situatie.

Districtscommissaris Armand Jurel zei eerder deze week bekend te zijn met de problemen in het gebied. Met diverse actoren worden gesprekken gevoerd om tot een aanvaardbare oplossing te komen. Hoewel de politie naar het gebied is gedirigeerd, kan die niet optreden tegen de houttransporteurs als hun papieren in orde zijn. Met de ministeries van Justitie en Politie, ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer en Openbare Werken, Transport & Communicatie wordt nagegaan hoe de politie meer bevoegdheden te geven, zodat die kan optreden tegen houttransporteurs als er regels worden vertrapt.

Ook zijn er volgens Jurel gesprekken gevoerd met de ondernemers zelf die een houtconcessie hebben in het gebied en of gebruik maken van de weg om hun hout te transporteren. Die zijn volgens Jurel bereid een bijdrage te leveren om te weg te herstellen.(GFC)

Meer nieuws

“Leengedrag regering zorgwekkend”

NPS-voorzitter Gregory Rusland maakt zich zorgen over de intenties van de regering om nog veel meer geld te gaan lenen dan er nu reeds geleend…

Grote hoeveelheid drugs verbrand te Kraka

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de…

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Scroll Up