Ingezonden| Yes we can do the job?

GFC NIEUWS- Op straat is al goed te merken dat de verkiezingen in aantocht zijn.

We hebben nog een half jaar te gaan, maar de strijd is al gaande. Het beloofd deze keer heel spannend te worden. De vraag is wie de meeste zetels zal halen: NDP of VHP? Tussen deze twee reuzen zal de echte strijd gaan.

In de campagne speelt de partijleider de belangrijkste rol. Zoals ik al eerder heb geschreven, loopt de NDP met president Bouterse grote risico’s. De leeftijd en het vonnis dat boven zijn hoofd hangt, kunnen de NDP veel schade berokkenen.

Als men niet oppast, kan de strijd om het leiderschap de NDP opsplitsen. Ik blijf daarom pleiten om zo snel mogelijk nieuw leiderschap binnen de NDP aan te wijzen.

De NDP heeft het voordeel dat de partij veel geld heeft. Waar dit geld vandaan komt laat ik even in het midden. Hoe meer vlaggen, petten, truitjes, hoe populairder de partij lijkt. Ik zeg “lijkt” want bij de stembus kiezen velen uiteindelijk toch anders.

Kijk maar naar het verleden. Als je de truitjes van bijvoorbeeld PALU en BVD zou geloven dan hadden deze alle zetels gewonnen. Achteraf komt de aap uit de mouw. Het gaat niet om de trui buitenaf, maar wat de kiezer echt denkt binnenin.

Pakketten uitdelen is een effectief middel in de campagne. Maar of dit zich ook echt vertaald in zetels is maar de vraag.

Bij een bepaald deel mensen zeker wel, maar de gemiddelde persoon wil toch niet voor de rest van zijn leven afhankelijk blijven van pakketten?

Ik denk dat pakketten goed zijn voor tijdelijke overbrugging. Maar op lange termijn maken pakketten mensen tot bedelaars.

Tenslotte hebben we nog de campagneslogan. De slogan moet passen in de realiteit. Mensen willen een boodschap van hoop hierin terugvinden.

Zo was de slogan van de NDP in 2015 “We gaan voor nog vijf” een van de beste slogans in de Surinaamse politieke geschiedenis.

De slogan gaf aan dat er reeds vijf goede jaren achter de rug waren, en er nog vijf goede jaren eraan kwamen. Een win-win situatie dus. Dit in tegenstelling tot de slogan van V7 (of V6, V5?). Kan iemand zich die nog herinneren?

Hoe zit het met de slogan van de NDP voor 2020? “Yes, we can do the job” is in mijn ogen een heel slechte slogan. Ten eerste is het in het Engels en heel duidelijk gekopieerd van Obama.

Het lijkt hierdoor alsof men niet eens de moeite heeft genomen iets origineels te bedenken. In deze zelfde valkuil was V7 in 2015 gevallen en dit moet niet met de NDP gebeuren.

Ten tweede, de slogan suggereert dat er op dit moment een goede job wordt gedaan. Dit komt arrogant over en klopt niet met de werkelijkheid.

De burger kent de hoge koers, inflatie, corruptie en elke week een nieuwe lening of drugsvangst. Dat is toch niet de job die de slogan wil noemen?

De slogan moet juist aangeven dat het beter kan gaan. Ik zou de NDP daarom aanraden de slogan snel te veranderen. De discrepantie tussen slogan en realiteit zal de NDP anders zetels gaan kosten op 25 mei 2020.

Xaviera Bouterse

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer nieuws

Wormburgers binnenkort te koop in Engeland

GFC NIEUWS- Een stadsboerderij in Ealing, Londen (Engeland), heeft een burger ontwikkeld van wormen en beweert dat die lekkerder smaakt dan rundvlees. Zie ook een…

Delen:

SDG- bewustwording essentieel voor jongeren

GFC NIEUWS- De United Nations Suriname heeft in samenwerking met het MinOWC een tweedaagse SDG- Gallery georganiseerd. Zie ook een ander interessant bericht door op…

Delen:

Malariaprogramma lanceert nieuwe producten

GFC NIEUWS- Het Malariaprogramma van het ministerie van Volksgezondheid heeft woensdag tijdens de viering van Malaria Day of the America’s twee nieuwe producten gelanceerd. Zie…

Delen:

250 veiligheidshesjes voor scholen Para

GFC NIEUWS- Enterprise Ambassadors Network Suriname (EAN) heeft 250 veiligheidshesjes gedoneerd aan scholen in Para. Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende…

Delen:

SUFOV-schip heeft nu vrouw als kapitein

GFC NIEUWS- Bij de Surinaamse Fotografen Vereniging (SUFOV), heeft het bestuur onder leiding van Frank Doelwijt de scepter overgedragen aan een nieuw gekozen bestuur met…

Delen:

Humphrey Bergraaf leidt nieuw bestuur Thalia

GFC NIEUWS- Tijdens de onlangs gehouden algemene leden vergadering van het Toneelgenootschap is er een nieuw bestuur per acclamatie gekozen, welke per 1 november officieel…

Delen:

Burgers vragen aandacht voor grondbeleid

GFC NIEUWS- Enkele personen hebben dinsdag een petitie ingediend bij De Nationale Assemblée (DNA) waarin ze aandacht vragen voor zaken die te maken hebben met…

Delen:

Eerste SZB Srefidensi 5K Open Water Event

GFC NIEUWS- De Open Water Commissie van de Surinaamse Zwembond (SZB) zal op 25 november een nieuwe activiteit organiseren, het 1e SZB Srefidensi 5K Open…

Delen:

Fietser dood aangetroffen in goot

GFC NIEUWS- De politie van Corantijn, Nickerie, trof na een melding het lijk van een man en een rijwiel in de goot langs de Skoerkieweg….

Delen:

RFHL neemt zeven Scotiabank bedrijven over

GFC NIEUWS- Republic Financial Holdings Limited (RFHL) laat in een persbericht weten dat zij haar overname van zeven Scotiabank bedrijven op 31 oktober heeft gesloten….

Delen:

Werkgroep identificeert 24 nieuwe stembureaus

GFC NIEUWS- Landelijk zijn 24 nieuwe stembureaus geïdentificeerd om kiezersoverschotten op te vangen en de stembusgang te vergemakkelijken, zegt Soraya Van den Berg coördinator van…

Delen:

46-jarige man spoorloos vanaf midden september

GFC NIEUWS-De 46-jarige Nazierkhan Noerkhan wordt vanaf midden september vermist. Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN…

Delen:
Scroll Up