Ingezonden| Vaders zijn rolmodellen

In een gezonde samenleving is er een kerntaak weggelegd voor ouders in een gezin.

De belangrijke rol die vaders en moeders spelen in de opvoeding van kinderen. Nog te vaak wordt in onze samenleving de vrouw gezien als degene die verantwoordelijk is voor de opvoeding. Het belang van betrokkenheid van vaders is even belangrijk.

Het gaat om de fundamentele kwaliteit van de relatie tussen vader en kind. Als die gewaarborgd is, ontstaat van daaruit de ruimte en de mogelijkheid voor vaders om meer te zorgen en meer te investeren in hun kinderen. Kinderen hebben het recht op opvoeding en verzorging door hun beide ouders.

Vaderdag heeft verschillende aspecten. Verwennen van vaders is daar een van. Vaderdag is niet alleen bedoeld voor vaders, maar ook voor alle mannen die figureren als een vaderfiguur.

Niemand is perfect, maar vaders zijn rolmodellen voor kinderen. Hun gedrag, hun normen en waarden, geven richting aan hoe kinderen in het leven staan.

Kinderen rekenen op de onvoorwaardelijke liefde van hun vader. Dat geeft zekerheid, rust en een veilig gevoel. Dat creëert een ‘thuis’ waar zij zich mentaal, moreel en spiritueel kunnen ontwikkelen. Dat vergt van vaders dat ook zij zichzelf ontwikkelen en verbeteren.

Deze uitdaging is heden ten dage niet gemakkelijk voor vaders. In de traditionele zin waren het vaak de vaders die voor het gezinsinkomen zorgden. Die tijdens zijn veranderd. Steeds meer gezinnen zijn nu afhankelijk van het inkomen van beide ouders, vaak door meerdere ‘jobs’ tegelijkertijd. Een bittere noodzaak want geen enkele vader wil immers zijn hand ophouden of een ‘pakketten-vader’ worden.

De VHP heeft respect voor al die vaders die zich onvermoeibaar blijven inzetten voor gezin en kinderen.

De VHP bedankt ze voor hun inzet bij de ontwikkeling van hun kinderen en ons geliefd land Suriname.

De partij wenst het hele Surinaamse volk, maar in het bijzonder alle vaders een prettige en zinvolle Vaderdag toe.

VHP

Delen:

Meer nieuws

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up