Ingezonden| Suriname kan nog welvarend worden

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) weet dat Suriname nog steeds rijk en welvarend kan worden, als de leidinggevenden ophouden om elk probleem als een spijker te zien, die met een hamer weggewerkt kan worden.

Suriname is heel erg rijk qua grondstoffen, maar Venezuela ook. Venezuela heeft een van de grootste oliereserves in de wereld, maar een munteenheid waar men niet eens toiletpapier voor wil inruilen.

Dit fenomeen van een grondstoffen rijk land, dat ondanks die rijkdommen in de grond, arm blijft, is heel normaal. Het komt veel in Afrikaanse -en Zuid-Amerikaanse landen voor, waar de grondstoffen in de bodem, niet vertaald worden naar verhoogde inkomsten en welzijn voor de inwoners van dat land.

Dit fenomeen wordt de “Resource Curse” genoemd en is het logische gevolg van een vader des land, die niet met de bronnen van zijn kinderen om weet te gaan.

Het probleem van de Resource Curse duikt op in landen waar de leiders onvoldoende visie hebben, om hetgeen in de grond zit te vertalen naar welzijn voor hun burgers.

Als de huidige bureaucratische en ouderwetse ontwikkelingsbenadering van ons land niet veranderd, zal Suriname arm blijven ongeacht hoeveel olie wij voor de kust vinden. Want zoals elke goede vader weet, kan je niet meer uitgeven dan dat je verdient.

Om Suriname rijk en welvarend te maken, moeten wij een kleinere overheid, met veel minder bureaucratie en goed betaalde banen in de particulier sector creëren.

Deze Vaderdag roept de ABOP alle mannen op, om hun plaats als verantwoordelijke en zorgzame vader in te nemen, zodat onze Surinaamse kinderen opgroeien tot gezonde, zelfstandige Surinaamse burgers.

De ABOP wenst elke Surinamer een prettige Vaderdag toe.

ABOP

Delen:

Meer nieuws

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up