Ingezonden| Op weg naar mei 2020

GFC NIEUWS- Nu de verkiezingsmachine langzamerhand op gang begint te komen, worden door vele politici stoere en vergaande uitspraken gedaan.

Vele rekenen op een aantal DNA – zetels, maar dat zal slechts een droom blijven.

Als die uitspraken podium taal zijn of als ze bedoeld zijn om een psychologisch effect teweeg te brengen, zal de tijd ons leren.

Behalve stoere uitspraken, wordt er zoveel energie, kapitaal, tijd en mankracht in de politieke arena gestoken. Het is vaak niet zeker als men positieve resultaten zal boeken.

Politiek is trouwens een wetenschap en het is tevens een dynamisch- en momentproces. Dat hebben vele politici duidelijk begrepen en hebben eieren voor hun geld gekozen.

Deze trend komt de laatste decennia veelvuldig voor. De hedendaagse overlopers komen eerder over als gelukszoekers. Als ze om ideologische- of principiële redenen de overstap doen, weet niemand.

Als wij de Surinaamse historie nader bekijken, is dit fenomeen begonnen in 1975. Toen verlieten de NPS- dissidenten Paul Salam Somohardjo, Liesdek Clarke en Charles Lee Kon Fong de partij en vormden een eigen fractie.

Op een gegeven ogenblik was de stand in het parlement 19 – 19. Lee Kon Fong die de doorslag moest geven, vertoefde toen op Curaçao.

In landsbelang en om de vrede in het land te behouden, deed het paradepaard van de VHP, George Hindorie, de overstap naar de coalitie en de onafhankelijkheid werd een feit op 25 november 1975.

Later sloot Hindorie zich aan bij de HPP en werd gekozen in 1977 in NPK 2-verband.

Een reminder aan Somohardjo

De volgelingen van PL-leider Somohardjo hebben hetzelfde gedaan. De leerling overtreft de meester, komt hier goed tot uitdrukking.

De NPS en de VHP kennen een aantal overlopers, partijprincipe- en discipline zijn zoek, nog minder normen en waarden.

De huidige recessie

Het is terecht dat zowel Somohardjo en Ronny Brunswijk zich zorgen maken over de thans heersende economische situatie en over de ontwikkelingen in Suriname.

De contradictie is echter dat zij nu een andere taal spreken dan in 2010.

Zij hadden het NF vaarwel gezegd en de Mega Combinatie ondersteund en was hierdoor NDP 1 onder leiding van Desi Bouterse een feit.

Toen maakten ze zich onder meer niet druk over de ontwikkeling van het land, de economie, gezondheidszorg en onderwijs.

Hetzelfde geldt voor de PALU en DOE, die medeverantwoordelijk zijn voor de huidige sociaaleconomische situatie in het land.

De NDP en ook de partijen die in de coalitie hebben geparticipeerd, zijn helaas niet in staat geweest om het gezegend land met zoveel natuurlijke hulpbronnen tot ontwikkeling te brengen.

In de politiek moet men ondanks misverstanden rechtvaardig en oprecht blijven. Het streven moet zijn om te werken in het belang van de gemeenschap.

Tenslotte zij opgemerkt dat partijen die op een aantal DNA-, DR ,- en RR- leden rekenen, het kiezersvolk moeten overtuigen met acceptabele- en realiseerbare programma’s.

Vergeet niet uit het oog dat bij het scheiden van de markt men de kooplui leert kennen.

Roy Harpal

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

Delen:

Meer nieuws

Verkiezing OWMCP gaat in december door

GFC NIEUWS- De verkiezing van een nieuw bestuur bij het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWCMP) in Nickerie zal in december worden gehouden in plaats…

Delen:

Man opgepakt die familie blijft bedreigen

GFC NIEUWS- De Politie van Santo Dorp heeft de 28-jarige verdachte Marvin O. voor de vijfde keer aangehouden en opgesloten voor bedreiging. Zie ook een…

Delen:

Baby met tumor in linkerarm naar Colombia

GFC NIEUWS- Baby Cheverny Pakoeh, ampertjes 6 maanden oud, is met hulp vanuit de overheid en de gemeenschap vertrokken naar Colombia voor een medische ingreep….

Delen:

Ingezonden| Yes we can do the job?

GFC NIEUWS- Op straat is al goed te merken dat de verkiezingen in aantocht zijn. Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende…

Delen:

Gas voldoende op voorraad

GFC NIEUWS- Op social media circuleert er een bericht dat suggereert dat de boot die gas levert voor het gasbedrijf Ogane, dochteronderneming van de Energiebedrijven…

Delen:

Vrouw, 44, verscheurd door eigen honden

GFC NIEUWS- In het noordwesten van Engeland is een 44-jarige vrouw doodgebeten door haar twee honden. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

HVB versterkt structuren in het westen

GFC NIEUWS- “In Nickerie zijn er alleen 3 partijen in de race naar de verkiezingen. Paars, oranje nanga HVB. De rest heeft niets in Nickerie…

Delen:

JCI Suriname kiest nieuw bestuur voor 2020

GFC NIEUWS- Tijdens de onlangs gehouden General Assembly van de Junior Chamber International (JCI) Suriname is er een nieuw bestuur voor 2020 gekozen. Zie ook…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:

HVB breidt vleugels uit naar Nederland

GFC NIEUWS- “Bij de HVB telt iedereen mee, ook degenen die niet in Suriname verblijven maar hun lot verbonden hebben met de toekomst van ons…

Delen:
Scroll Up