Ingezonden | Korte opmerking op uitspraken van de PL

Met referte aan het artikel d.d. 23 april 2014, waarin de VHP de kritiek van Somohardjo onterecht vindt, wil ik hierbij enkele korte kanttekeningen plaatsen.

Het is niet de eerste keer dat de heer Somohardjo de uitspraak doet dat andere politieke partijen in zijn vijver gaan vissen. In de politiek is er geen sprake van vijvers. Elke rechtgeaarde Surinamer heeft het recht om een eventuele oversteek te doen.

Ter herinnering: in 2010 heeft onze Paul ook de oversteek gedaan naar de NDP, samen met Brunswijk. In 2015 had Somo ook moeite mee toen de heer Brunswijk in Commewijne heel actief was; Paul vond het niet leuk dat er in zijn vijver werd gevist.

De burgers/kiezers kunnen niet worden vergeleken met vissen; een ieder heeft het volste recht om welke oversteek dan ook te doen en te beslissen voor welke politieke partij men kiest. De tijd van etniciteit, geloof, ras, cultuur etc. is reeds achterhaald en voorbij.

De heer Paul weet nog hoe serieus er werd gevist in elkaars vijver in 1977 in Commewijne (NPK-2 contra VDP), waarbij hij leeg werd gevist!

Het zij gesteld dat de ideologie, partijdiscipline, realiseerbare partijprogramma’s thans heel belangrijk zijn voor de kiezers om te beslissen voor welke partij/organisatie men gaat.

Als niet-VHP’er kan dezerzijds worden gesteld dat de oranje partij thans een enorme groei doormaakt, terwijl de regerende partijen — in het bijzonder de NDP — ernstig aan het verzwakken zijn.

Als iemand van Commewijne kan ik stellen, dat prominente NDP’ers de oversteek hebben gedaan naar de VHP. Zie het voorbeeld van de coördinator van Alkmaar, K. Brispat en de ex-kandidaat Rafiek Rosan. En inmiddels heeft het DNA-lid Jenny Warsodikromo de wens te kennen gegeven om zich terug te trekken als DNA-lid.

Tenslotte zij gesteld dat het welke politicus dan ook niet siert om op een niveau te reageren dat beneden elk niveau is.

Men zegt wel eens dat succesvolle mensen fouten maken, maar ze stoppen niet!

Je kunt een mens niet veranderen. Je kunt hen slechts de weg wijzen!

 

Roy Harpal

 

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Lees hier onze voorwaarden; de volledige tekst van de disclaimer leest u hier.
Artikel plaatsen? Misschien zijn deze tips handig voor u!

 

 

Delen:

Meer nieuws

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:
Scroll Up