Ingezonden| Geen goede toekomst zonder goede leiders

GFC NIEUWS- Als wij de huidige Surinaamse sociaal – en economische recessie nader bekijken, mag geconcludeerd worden dat de kiezers zich vaker beet laten nemen met onder andere vele leuzen, beloftes en presentjes die niet zijn waargemaakt.

Enkele leuzen ter herinnering: ‘No spang, NPK e tan’, ‘Wees gerust, alles komt terecht’ (NPS, Jopie Pengel), ‘ No pran was was godo ondro mi swiet swiet sapatia bon (Eddy Bruma / PNR), ‘Als je het nooit hebt gedaan, doe het dan een keertje en stem op de HPP ( Panalall Parmessar).

In 1987 na de staatsgreep waren de leuzen: ‘Dát is dát ding’, “Stem frontaal, Surinamers allemaal”, ‘Mek den kon, we waktie ding’ en “Tidé, tamara we stré go moro fara’.

Door al de wervelende leuzen hebben vele kiezers zich laten pakken en misleiden en kwamen velen er bekaaid vanaf.

De toenmalige en de huidige politieke leiders hebben weinig kundig leiderschap getoond. Toen en nog steeds worden leiders en politici gekozen op grond van de gouden bergen die zij het volk beloven.

Er wordt niet of nauwelijks gekeken naar onder meer het karakter, daadkracht en naar de staat van dienst, opleiding en capaciteit. Aan de vruchten herkent men de boom komt hier goed van pas.

Het is een voldongen feit dat zonder goede – en integer leiderschap er geen goede toekomst zal zijn voor ons gezegend land.

Het moet een ‘eye opener’ zijn dat wij als oprechte Surinamers niet moeten blindstaren op de vele gedane loze beloftes door welke politieke organisatie dan ook.

Voor ons allen moet het een les zijn, dat we in de toekomst heel zorgvuldig moeten zijn bij het kiezen van onze leiders en volksvertegenwoordigers. Men moet kijken naar het partijprogramma en naar de realiseerbaarheid daarvan.

Wij als oprechte Surinamers moeten ervoor zorgen dat ons land wederom geordend wordt en dat eerst begonnen moet worden in de partijen en bij de politieke leiders.

De kiezer moet nuchter en bewust denken en kiezen voor leiders, die in staat zijn het land tot ontwikkeling en tot grotere hoogte te brengen.

Aan populistische projecten en beloftes heeft het volk geen boodschap.

Het volk wil weten hoe er een eind komt aan de huidige sociaal- financiële – en economische crisis, de armoede, de toegenomen criminaliteit en de thans heersende recessie.

Roy Harpal

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer nieuws

RO wil afzetgarantie voor ‘gron nyan’

GFC NIEUWS- Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een systeem ontwikkeld, om rayonleiders te belasten met de…

Delen:

Eerste RedSu-trekking Orange Movement

GFC NIEUWS- Afgelopen woensdag heeft de eerste prijsuitreiking plaatsgevonden van de RedSu-activiteit van de Orange Movement in Wanica. Zie ook een ander interessant bericht door…

Delen:

Dikan hoort problemen Wi! Uma Fu Sranan aan

GFC NIEUWS- Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een delegatie van de coöperatieve vereniging Wi! Uma fu Sranan ontvangen en de problemen van…

Delen:

Onthulling monument voor de politie

GFC NIEUWS- De Surinaamse Politiebond (SPB) herdenkt op 17 november haar 100-jarig bestaan en zullen diverse activiteiten worden ontplooid. Zie ook een ander interessant bericht…

Delen:

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

SZF-huisartsenpost bewijst nut

GFC NIEUWS- De huisartsenpost van het Staatsziekenfonds (SZF) aan de Frederik Derbystraat heeft binnen korte tijd reeds zijn nut bewezen. Zie ook een ander interessant…

Delen:

Reeks inbraken in Lelydorp

GFC NIEUWS- De politie van Lelydorp heeft vanaf vrijdag 8 november een reeks meldingen van inbraken genoteerd. Zie ook een ander interessant bericht door op…

Delen:

Visrokerij Commewijne bijna af

GFC NIEUWS- Het project ‘Afbouw en Inrichting Model Visrokerij Commewijne’ vordert langzaam maar zeker. Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link…

Delen:
Scroll Up