Informatieve dag BOG op scholen

Vrijdag hield het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) met Wereld Voedselveiligheidsdag in samenwerking met de Pan American Health Organization (PAHO) een informatieve dag voor de jongeren op diverse scholen.

Het thema van Wereld Voedselveiligheidsdag voor het jaar 2019 was: ‘Food safety, everyone’s Bussiness.’

Volgens Roshnie Sewradj, beleidsmedewerker Keuringsdienst van Voedingsmiddelen en Waren, wordt met deze voorlichting beoogd om de bewustwording van voedselveiligheid in de eetgelagen binnen de gemeenschap te verhogen. De boodschap die de jongeren meekrijgen is, ‘Het belang en het toepassen van voedselveiligheid’.

Tijdens de voorlichtingssessies werd daarom extra aandacht geschonken aan de noodzaak van persoonlijke-, hand- en omgevingshygiëne. Ook werd door een presentatie en filmpjes de nadruk gelegd op de verschillende typen contaminatie en besmettingen.

De scholen zijn geselecteerd op basis van het feit dat voedingsbereiding een curriculumonderdeel is van de opleiding.

Tot en met 18 juni zullen er zes scholen worden aangedaan, te weten: Stg. Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (S.H.T.T.C.) welke ook een koksopleiding aanbiedt, de Openbare Nijverheidsschool, de A. L. Waaldijkschool en de LBGO-scholen: Theodoor Judasschool, Nieuwe Domineestraat en L. A. Simonsschool.

Delen:

Meer nieuws

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:
Scroll Up