Indonesische judoka vanwege hoofddoek gediskwalificeerd op gehandicaptengames

De blinde Indonesische judoka Miftahul Jannah verliet maandag de tatami in tranen: zij mocht niet meedoen aan de Asian Para Games omdat zij weigerde haar hoofddoek af te doen.

In artikel 4 van het wedstrijdreglement van de internationale judofederatie staat dat het hoofd alleen bedekt mag zijn als dat medisch noodzakelijk is.

Miftahul’s coach Latif zegt dat deze bepaling pas zondag, een dag vóór haar wedstrijd, werd ingevoerd. Dat zou volgens een technisch comité noodzakelijk zijn voor de veiligheid.

Online wordt echter aangevoerd dat Indonesische atleten in augustus met een hoofddoek op goud hebben gewonnen op de Asian Games in Jakarta in sporten als taekwondo en pencak silat.

Een persoon merkte op dat sporters van de Verenigde Arabische Emiraten, Iran en Indonesië speciale, gestandaardiseerde hoofddoeken op hadden bij jiu jitsu: “Waarom is het nu opeens een probleem?”

Foto: Twitter

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up