India niet bang voor Amerikaanse straf: ‘Wij zijn niemands knecht’

India is niemands knecht en is een onafhankelijke staat. Het land is dan ook niet bang voor Amerikaanse dreigingen met sancties vanwege de aankoop van het Russische S-400-raketsysteem.

Dat zegt de Indiase generaal Bipin Rawat. Hij benadrukt dat zijn land alle recht heeft om de aankoop van vijf Russische grond-luchtraketsystemen voor 5,4 miljard dollar door te zetten.

“Toen de Russen vroegen naar de Amerikaanse sancties, was mijn antwoord: ‘Ja, we begrijpen dat er sancties tegen ons kunnen zijn, maar we volgen een onafhankelijk beleid’”, zei de generaal tijdens een lezing in de Indiase hoofdstad New Delhi.

Het contract voor aankoop van de wapens werd ondertekend door de Russische president Vladimir Poetin en de Indiase premier Narendra Modi toen de twee elkaar vrijdag in de Indiase hoofdstad New Delhi ontmoetten.

India tekende de deal ondanks de waarschuwing van de VS dat elk land dat zaken doet met Russische defensie- en inlichtingensectoren automatisch gestraft wordt met sancties.

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up