India niet bang voor Amerikaanse straf: ‘Wij zijn niemands knecht’

India is niemands knecht en is een onafhankelijke staat. Het land is dan ook niet bang voor Amerikaanse dreigingen met sancties vanwege de aankoop van het Russische S-400-raketsysteem.

Dat zegt de Indiase generaal Bipin Rawat. Hij benadrukt dat zijn land alle recht heeft om de aankoop van vijf Russische grond-luchtraketsystemen voor 5,4 miljard dollar door te zetten.

“Toen de Russen vroegen naar de Amerikaanse sancties, was mijn antwoord: ‘Ja, we begrijpen dat er sancties tegen ons kunnen zijn, maar we volgen een onafhankelijk beleid’”, zei de generaal tijdens een lezing in de Indiase hoofdstad New Delhi.

Het contract voor aankoop van de wapens werd ondertekend door de Russische president Vladimir Poetin en de Indiase premier Narendra Modi toen de twee elkaar vrijdag in de Indiase hoofdstad New Delhi ontmoetten.

India tekende de deal ondanks de waarschuwing van de VS dat elk land dat zaken doet met Russische defensie- en inlichtingensectoren automatisch gestraft wordt met sancties.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up