GFC LIFESTYLEREDACTIE- De wateroverlast in Suriname zou minder klachten moeten opleveren dan momenteel het geval is. Het mag niet zo zijn dat de samenleving zo ernstig ontregeld raakt bij de eerste flinke regenbui omdat straten onder water staan.
In plaats van continu te klagen, zou het constructiever zijn om te leren omgaan met de realiteit van overtollig regenwater, aldus de Surinaamse criticus en analist Pinas in gesprek met GFC Lifestyle in Den Haag.
“Het is op dit moment ongelofelijk hoe onze gemeenschap reageert op wateroverlast. Zodra de straten onder water staan, raakt vrijwel iedereen in paniek en kiest men ervoor om binnen te blijven”, zegt hij.
“Dit heeft directe gevolgen voor bijvoorbeeld de supermarkten en andere handelszaken, die leger zijn dan gewoonlijk. Veel mensen zijn bang om door het water te rijden, vaak uit angst dat hun auto beschadigd raakt.”
“Maar auto’s zijn over het algemeen heel goed bestand tegen rijden door water. Het is een misvatting dat deze per definitie stuk gaan wanneer er door water wordt gereden. Auto’s zijn niet van papier gemaakt”, stelt de analist.
Hij roept op tot een verandering van houding. Of het nu regent of de zon schijnt, het dagelijkse leven moet doorgaan, is zijn boodschap.
Een expert uit Amsterdam vertelt an GFC dat auto’s inderdaad tot op zekere hoogte bestand zijn tegen rijden in water, maar dit hangt sterk af van de diepte en de snelheid waarmee het voertuig het water ingaat.
Als de wateroverlast gering is en het voertuig langzaam en voorzichtig door het water rijdt, is de kans op schade over het algemeen niet extreem groot.
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com