In het Noorse dorp Longyearbyen mag je niet sterven

In het Noorse dorp Longyearbyen met een inwonertal van ruim 2.500, is het verboden te sterven. Mensen die met pensioen gaan, worden verzocht het eiland te verlaten. Ook zieke mensen worden verzocht te verhuizen. Het is daar zo koud dat de hele eilandengroep bedekt is met permafrost, grond die nooit ontdooit.

De huizen worden er op palen gebouwd en dat betekent ook dat je er geen mensen kan begraven. De lijken komen door de vorst terug naar boven. Het is er gewoon niet mogelijk om een mens te begraven en daarom mag je er niet sterven.

Mensen die met pensioen gaan, worden verzocht het eiland te verlaten. Oudere mensen die er toch per se willen blijven wonen, moeten verzekeren dat ze goed voor zichzelf kunnen zorgen. Zieke mensen worden met helikopters naar het vasteland gebracht of verzocht te verhuizen. Zwangere vrouwen moeten drie weken voor hun uitgerekende datum naar het vasteland.

Meer bizar nieuws

Moeder noemt baby Abcde

Mama Annalise D meldde op het forum Netmums dat het dochtertje van een vriendin een wel heel unieke naam heeft. Het meisje heet ‘Abcde’, een…

16-jarig meisje overleden door tampon

De 16-jarige Katia uit België is overleden aan een zeldzame infectie. Experts kwamen er maar niet uit, maar nu blijkt dat het gebruik van een…

Scroll Up