Iedere Surinamer kan bankieren vanaf 2019

Met de introductie van de Union Pay bankkaartsysteem krijgt iedere Surinamer vanaf 2019 de mogelijkheid tot bankieren. De Southern Commercial Bank heeft dit systeem samen met de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) en Telesur geïntroduceerd. Kenneth Hendrisons, directeur Banking Network Suriname, spreekt van een toegang tot een groter en internationaal digitaal betaalsysteem.

Het is de eerste stap, waarbij mensen die geen mogelijkheid hebben tot een bankrekening, toch gebruik kunnen maken van dit bankkaartsysteem. Hierdoor kunnen ze op een digitale manier betalingen kunnen doen of aan geld kunnen komen.

Clifford Marica, directeur Southern Comercial Bank, beschrijft dit gebeuren als het neerzetten van een mijlpaal. “In de wereld van vandaag draait alles om digital betalen. In Suriname hebben wij dat nog veel te weinig. De kaart met chip-technologie biedt contactloos op een afstand betalen. “Dit systeem is veiliger en is moeilijker te vervalsen ten opzichte van de huidige betaalkaarten.”

Ginmardo Kromosoeto, directeur SPSB, spreekt van een sprong maken in het bancair landschap waarbij er nu makkelijker zonder cash transacties verricht worden. De mogelijkheden zijn al uitputtend gebruikt in Azië, met name China.

Union Pay is het grootste betaalplatform. Zij die nu moeilijk geld kunnen ontvangen of betalen, gaan dat makkelijk kunnen vanwege deze technologie. Wanneer dit platform mobiel betalen mogelijk maakt dan kun je in het binnenland of in gebieden waar er geen ATM is, de betaling gewoon via je mobiel doen. Telesur is een belangrijke partner in deze om ervoor zorg te dragen dat die verbinding optimaal is.

Southern Commercial Bank heeft het systeem gebracht naar Suriname en vervolgens SPSB en Telesur benaderd. Ook Finabank, Godo, Surichange Bank en Volks Kredietbank zijn bereid te participeren.

Delen:

Meer nieuws

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:
Scroll Up