IDB- Lening voor Volksgezondheid en BOG

Met een melding van de lening door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), kunnen zaken gerealiseerd worden op het ministerie van Volksgezondheid. Zo krijgt het ministerie middels deze lening een nieuw gebouw en zullen de faciliteiten van het Bureau Openbaar Gezondheidszorg (BOG) compleet gerenoveerd worden.

”Het is een project dat ik ben komen aantreffen als minister. Ik heb de laatste maanden hard aan getrokken,” aldus de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias.

Volgens de minister is er voldoende vrije ruimte op de hoek van de Rodekruislaan en Gravenberchstraat voor het opzetten van een nieuw hoofdkantoor, aangezien het oude aan de Henck Arronstraat niet meer voldoet.

De bewindsman verwacht dat binnen een maand de aanbesteding afgerond zal zijn, waarna men kan beginnen met de bouw welke medio 2021 een feit zal moeten zijn.

Volgens de IDB moet de lening bijdragen in het geven van antwoord op uitdagingen waarmee eerstelijnszorg en gezondheidszorg binnen deze sector verbeterd moet worden. Minister Elias geeft aan dat er inderdaad uitdagingen zijn, maar dat Suriname het niet slecht doet. “Wij zijn zelfs kampioen in malariabestrijding in de regio. Maar je moet blijven investeren om dit te behouden en te verbeteren.”

Om die reden worden de faciliteiten gerenoveerd van het BOG en een nieuw gebouw voor het ministerie opgezet.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up