IDB- Lening voor Volksgezondheid en BOG

Met een melding van de lening door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), kunnen zaken gerealiseerd worden op het ministerie van Volksgezondheid. Zo krijgt het ministerie middels deze lening een nieuw gebouw en zullen de faciliteiten van het Bureau Openbaar Gezondheidszorg (BOG) compleet gerenoveerd worden.

”Het is een project dat ik ben komen aantreffen als minister. Ik heb de laatste maanden hard aan getrokken,” aldus de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias.

Volgens de minister is er voldoende vrije ruimte op de hoek van de Rodekruislaan en Gravenberchstraat voor het opzetten van een nieuw hoofdkantoor, aangezien het oude aan de Henck Arronstraat niet meer voldoet.

De bewindsman verwacht dat binnen een maand de aanbesteding afgerond zal zijn, waarna men kan beginnen met de bouw welke medio 2021 een feit zal moeten zijn.

Volgens de IDB moet de lening bijdragen in het geven van antwoord op uitdagingen waarmee eerstelijnszorg en gezondheidszorg binnen deze sector verbeterd moet worden. Minister Elias geeft aan dat er inderdaad uitdagingen zijn, maar dat Suriname het niet slecht doet. “Wij zijn zelfs kampioen in malariabestrijding in de regio. Maar je moet blijven investeren om dit te behouden en te verbeteren.”

Om die reden worden de faciliteiten gerenoveerd van het BOG en een nieuw gebouw voor het ministerie opgezet.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up