ICCR van grote betekenis voor Indiase gemeenschap in Suriname

In het kader van de oprichting van de Indian Council for Cultural Relations ( ICCR), te Paramaribo is er dinsdag een culturele avond georganiseerd.

De Indiase Ambassadeur, Mahender Singh Kanyal geeft aan dat dit centrum op 9 april 1950 is opgericht in India door Kalam Azad.

In 1978 heeft de Ambassade het Indian Cultural Center opgezet in Paramaribo, met als doel het verstevigen van de bestaande samenwerking met Suriname, op het gebied van cultuur, maar ook vriendschappelijke relaties met andere landen te onderhouden.

Dit cultureel centrum houdt zich bezig met kunst, in de vorm van klassieke dans, muziek, maar ook yoga, workshops en exposities. Daarnaast worden er ook hindi lessen verzorgd waaronder het Sanskriet. Het centrum organiseert ook Symposia en internationale festivals en is verder gespecialiseerd in beeldhouwwerken en schilderen.

Minister Lilian Ferrier, van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur die aanwezig was tijdens de culturele avond heeft aangegeven ook de Indiase roots te hebben. Als Minister verantwoordelijk voor het beleidsgebied Cultuur en voormalig dansstudent van het Cultureel Centrum in Suriname, spreekt zij haar waardering uit over het werk dat het ICCR heeft verricht.

Minister Ferrier doet een beroep op de leiding van het centrum om ten minste één keer per jaar, het programma uit te breiden met het aanleren van een lied in het Hindi of een Indiase dans op de openbare scholen in Suriname. De bewindsvrouwe wil graag de jaarlijkse cultuurdag herintroduceren op onze scholen.

De ambassadeur zegt zich vereerd te voelen, om te vernemen, dat minister Ferrier één van de studenten van de dansschool is geweest.

In India zijn er wel 19 en over de gehele wereld ongeveer 36 culturele centra. Op cultureel gebied zijn er een aantal international awards behaald door de artistieke studenten van ICCR.

De ambassadeur ziet ook graag een toename van uitwisseling op cultureel gebied, tussen Suriname en India. Hij roept een ieder op om te participeren aan al de culturele activiteiten van ICCR in Suriname.

Delen:

Meer nieuws

Behandeling nieuwe minimumloonwet begonnen

De behandeling van de nieuwe wetgeving over het minimumloon, de Wet Minimumloon, is begonnen in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens een openbare commissievergadering. Delen:

Delen:

Bezoeker wordt arrestant

De politie van Geyersvlijt heeft vorige week vrijdag de 32-jarige Gillian L. opgesloten overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Delen:

Delen:

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:
Scroll Up