HVB: zinvolle vrijetijdsbesteding belangrijk

Ook in de grote vakantieperiode heeft de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) op initiatief van haar Jongerenraad en enkele kernen een aantal vakantie-activiteiten op schema die al een week gaande zijn. Vooral in deze periode waar vele ouders het zich niet kunnen permitteren hun kinderen naar de verre recreatieoorden te laten verpozen heeft de partij gemeend gewoon de jeugdigen de kans te geven hun talenten op een plezierige manier te ontwikkelen.

Het is belangrijk dat ook in de vakantieperiode de schooljeugd in staat wordt gesteld mee te doen aan zinvolle vrijetijdsbesteding.

Zo werden in het partijcentrum te Hannaslust ongeveer 150 kinderen tussen de 6 en 17 jaar drie dagen lang onder deskundige leiding enkele kunsten aangeleerd zoals breien en haken, het maken van vliegers, knutselen en sierkussens ontwerpen. Ook de brandweer verleende haar medewerking middels een spectaculaire brandblusdemonstratie. Het geheel werd afgesloten met een wandelloop door de straten van Hannaslust en omgeving.

Het ligt in de bedoeling deze korte schoolvakantie elke vakantieactiviteit in een andere buurt te introduceren.

In het HVB-centrum aan de Benjaminstraat worden er elke week voor een symbolisch bedrag schaakcursussen verzorgd voor beginnelingen vanaf 7 jaar om het logisch en kritisch denken maar ook het concentratievermogen van de kinderen te bevorderen.

Te Marienburg in het district Commewijne werd aan ongeveer 30 jongeren hun certificaat uitgereikt voor gratis deelname aan basisvaardigheden computertraining op het gebied van MS Word en PowerPoint. Dit zijn vaardigheden die de jongeren onder andere in staat stellen een goede powerpointverslag te presenteren in verband met hun studie.

Deze cursussen waaraan een grote behoefte bestaat zullen de komende week worden voortgezet in Tamanredjo en op Para-oost.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up