HVB verzorgt kosteloos doelgerichte trainingen

De politieke partij Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) is begin van de maand maart gestart met een landelijk project “Education for all.”

De kick-off vond plaats op de openbare school Hockey te Ramgoelam. Een onderdeel van het project is de ICT-training die geheel kosteloos wordt verzorgd aan onder andere vroege schoolverlaters.

De HVB is de mening toegedaan dat elke jongere een kans verdiend zich te scholen en daarom luidt haar slogan ook “HVB gelooft in doelgerichte educatie.”

Voorzitter Mike Noersalim vertelt dat de missie van de partij ook is om jongeren de tools te bieden om een plek binnen de maatschappij te werven.

ICT-trainer Jerrel Perri zegt dat het vakkenpakket van basis grafische vormgeving tot het gebruik van social media behelst. ‘In drie dagen hebben de jongeren aardig wat vaardigheid opgedaan,’ zegt Perri.

Het project zal zich verder uitbouwen in onder andere vakken als: laswerkzaamheden, bouwvakkers, hydroponic en knip – en naaiwerk. De vakken worden verzorgd door kundige trainers.

De deelnemers ontvangen na de training een certificaat. Onlangs hebben 23 jongeren met succes de ICT-training afgerond.

Intussen is gestart met een nieuwe groep deelnemers te Winti Wai.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up