HVB in verschillende districten met markoesaproject

De Hervormings en Vernieuwsbeweging (HVB) heeft onlangs hun markoesaproject gelaunched.

Na de launch gaat men nu naar verschillende districten. De HVB is nu in voorbereiding om het markoesa project in het district Coronie te launchen. Dat zal de komende week het geval zijn.

Volgens de voorzitter van de HVB, Mike Noersalim, is het ondersteunen van de agrarische sector heel belangrijk. Daarom dat dit project in verschillende districten gedaan wordt.

Dit project wordt samen gedaan wordt met de boer Doerga uit het district Saramacca. Hij laat weten dat de jonge boeren de gelegenheid moeten krijgen om deel te nemen aan dit project van de HVB. Daarom zijn er een aantal jonge boeren uit verschillende districten geweest die deel hebben genomen aan dit project. Allen hebben het project met succes doorlopen.

De komende periode zal men zich in Coronie bezig houden. Noersalim tekent op dat Coronie heel belangrijk is omdat de ontwikkeling vraagt zich niet slechts met het traditionele bezig te houden denkend aan cocosproducten maar ook andere producten. In dit geval markoesa. Naast Coronie gaat men ook richting Highway. Aldaar zijn er jonge boeren die reeds in voorbereiding zijn om markoesa te planten.

Noersalim tekent op dat centraal moet staan de zelfredzaamheid, lokaal produceren en natuurlijk ook afzetten in het buitenland. Hiermee wordt de sappenindustrie van Suriname ondersteund. “Als we zelf produceren kunnen er deviezen bespaard worden maar kunnen ook deviezen ontvangen worden. Dat is de gedachtegang van de HVB als het om dit project gaat. Van grondstof tot eindproduct voor de internationale handel.”

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up