Huisvestingsprogramma regering Bouterse-Adhin in volle gang

Het huisvestingsprogramma van de regering Bouterse-Adhin wordt voortgezet.

In dit kader is de regering voortdurend bezig de randvoorwaarden die nodig zijn om het huisvestingsbeleid succesvol uit te voeren, te scheppen. Naast de eigen inspanningen vanuit de overheid, worden particuliere initiatieven zoveel als mogelijk ondersteund, om de woningnood van burgers zo efficiënt effectief mogelijk te lichten.

President Desiré Bouterse is tijdens de behandeling van de Staatsbegroting afgelopen week breedvoerig ingegaan op het huisvestingsbeleid. Naast de beleidsmaatregelen die getroffen zijn om huizenbouw te stimuleren en tot stand te brengen is de president ook ingegaan op woningbouwprojecten die in reeds in uitvoering zijn en sommige die in voorbereiding zijn.

In het college heeft de president enkele gebieden genoemd waar er momenteel huizen gebouwd worden of waar men op het punt staat te bouwen. Het staatshoofd heeft zich eerst gericht op het district Wanica, waar P&D contractors op verschillende locaties woningen opzet ten behoeve van de samenleving. In hetzelfde district noemt de president het project van de Centrale Landsdienaren Organisatie aan de Esperanceweg.

Ook in Commewijne te Richelieu en te Jagtlust worden er inspanningen gepleegd om burgers te kunnen voorzien van een betaalbare woning. Te Jagtlust, waar het Zusterproject ligt, worden de percelen bouwrijp gemaakt; thans worden er zeven modelwoningen opgezet, zodat de eigenaren die kunnen bezichtigen en bepalen, welk huis bij hen past.

In het district Para aan de Suralcoweg ‘City of Para’ worden de kavel-eigenaren ondersteund met soepele bankfinanciering. In Coronie zullen lokale aannemers binnenkort starten met de bouw van woningen

Verder heeft het staatshoofd gezegd da; China Dalian Investment Group, beter bekend als Dalian, nu bezig is met de bouw van 700 woningen, waarvan 400 in Paramaribo-Noord en 300 ten zuiden van Hanna’s Lust, te Vredeslust. Bij de realisatie van deze nieuwe projecten maakt Dalian nu ook gebruik van lokale aannemers en lokale arbeidskrachten. Dalian heeft in het verleden reeds de huizen in Commewijne te Richelieu gebouwd en aan de Ringweg in het Noorden van Paramaribo.

Ook de prefab-woningen, die worden vervaardigd door Broad Homes, worden nu gereden van hun fabriek naar de Vijfde Rijweg, waar deze woningen worden opgezet. Eveneens op Smalkalden, worden er modellen van deze prefab-woningen opgezet met behulp van lokale aannemers, zodat eigenaren zelf kunnen zien en bepalen welk huis past bij hun budget.

Dergelijke prefab-woningen zijn reeds opgezet te Zanderij ten behoeve van de douane.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up