Hoorzitting uniek moment voor ressorten

De hoorzittingen voor de ressorten zijn een uniek moment, omdat de burgers de ruimte krijgen om te praten over een richting die zo een gebied moet opgaan om tot ontwikkeling te komen.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling doet een beroep op alle burgers deze hoorzittingen bij te wonen. Hetgeen tijdens de hoorzittingen naar voren wordt gebracht, wordt uiteindelijk vervat in een districtsplan zodat duidelijk is welke zaken kunnen worden aangepakt.

De zaken die naar voren worden gebracht kunnen in twee grote groepen worden ondergebracht. Een categorie is wat als routine kan worden bestempeld, zoals slechte wegen of problemen met vuilophaal. Een ander punt gaat om zaken die over een langer termijn gaan. De hoorzittingen zijn in enkele ressorten reeds van start gegaan.

Het uitvoeren van de projecten kost aardig wat geld. Voor wat betreft de financiering van de begrotingen heeft het systeem daarin voorzien.

Het financieel gedeelte van het decentralisatiesysteem moet zich verder ontwikkelen, waarbij er meer inkomsten gegenereerd worden voor de districten. Hierdoor zal het districtsfonds geld binnenkrijgen om zo hun begroting te financieren, zegt minister Dikan.

Hij geeft ook aan dat dit de meest ideale situatie zou zijn. ‘’We zijn er nog lang niet. Op dit moment worden de districtsfondsen gesubsidieerd door de centrale overheid’’, aldus de bewindsman.

In 2015 is een Staatsbesluit geslagen waarbij de districten in staat gesteld zijn om districtsverordeningen te maken. Dit bevindt zich nog in een vroeg stadium maar moet gaan uitgroeien. De districten moeten zoveel mogelijk hun eigen inkomsten gaan genereren en zo hun projecten uitvoeren.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up