Hoofd wereldwijde Ahmadiyya Moslimgemeenshap prijst regering Nieuw Zeeland en publieke reacties op moskeeaanval

“Ik bid dat moslimlanden leren van dit model van moraliteit en elk hun eigen rol spelen bij het uitroeien van alle vormen van religieuze haat”, aldus het wereldhoofd van de Ahmadiyya-moslimgemeenschap, de vijfde kalief, zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad in een verklaring.

Op 22 maart prees hij de reactie van de premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, de regering van Nieuw-Zeeland en zijn publiek op de terrorist aanval op moskeeën in Christchurch vorige week.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad, die zijn wekelijkse vrijdagpreek afsloot in de Baitul Futuh moskee in Londen, drukte opnieuw zijn rouw en verdriet over de aanval uit.
Biddend voor de slachtoffers, Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei:

“Veel onschuldige mensen, inclusief kinderen, zijn gemarteld als gevolg van religieuze en etnische haat. Moge Allah de Almachtige genade met hen allen hebben en geduld geven aan de nabestaanden”.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad ging verder met het prijzen van de onmiddellijke en meelevende reactie van de regering van Nieuw-Zeeland en zei dat moslimregeringen acht moeten slaan op en leren van het leiderschap van Nieuw-Zeeland.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei verder:

“De meest excellente en morele manier waarop de regering van Nieuw-Zeeland, en met name haar premier, reageerde op deze aanval is zeer voorbeeldig en het meest lovenswaardig. Het was een reactie van de hoogste orde en ik bid dat moslimlanden leren van dit model van moraliteit en elk hun eigen rol spelen bij het uitbannen van alle vormen van religieuze haat”.

Zijne Heiligheid prees ook het publiek in Nieuw-Zeeland voor hun sympathieke en oprechte reactie op deze tragedie.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei:

“Het publiek (in Nieuw-Zeeland) heeft ook zijn volledige steun aangeboden. Radio- en televisiezenders hebben aangekondigd dat ze de moslim ‘Oproep tot Gebed’ (Azan) ten tijde van het vrijdaggebed zullen afspelen om solidariteit met moslims te tonen. Verder verklaarden veel niet-moslimvrouwen, inclusief Christenen, dat zij hoofddoeken als een gebaar van steun en empathie zullen dragen. Moge Allah de Almachtige hun vrome acties aanvaarden”.

Zijne Heiligheid prees ook het geloof en het geduld getoond door moslims die hun naaste verwanten en geliefden verloren hebben in de moskeeaanvallen.

Hij loofde in het bijzonder een moslimvrouw die buitengewoon geduld had getoond en zich had uitgesproken over het verlies van haar man en zoon in de aanval.

Bij het afsluiten van zijn opmerkingen veroordeelde Hazrat Mirza Masroor Ahmad in de sterkste bewoordingen die extremistische moslimgroepen die om wraak schreeuwden.

Hij legde uit dat een dergelijke wraak alleen maar zou leiden tot een vicieuze cirkel van haat en vijandschap.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad bad:

“Moge Allah de Almachtige zulke extremistische groepen binnen de moslimwereld uitroeien en moge de ware, vreedzame leer van de Islam zich in de wereld verspreiden.”

Delen:

Meer nieuws

Else Sidoel medewerker van het jaar SVZ

Tijdens de jaarlijks terugkerende verkiezing onder ruim 700 medewerkers van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) is Else Sidoel vandaag verkozen tot beste medewerker van het…

Delen:

Verhoging kosten rijbewijs aangehouden

De voorgenomen verhoogde bedragen voor een nieuw rijbewijs, het verlengen daarvan en een duplicaat zijn tot nader order aangehouden, meldt de PR van het Korps…

Delen:

Nationaal kwaliteitsbeleid gelanceerd

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is namens het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) als overheid bezig met de ontwikkeling van een nationaal kwaliteitsbeleid…

Delen:

Minister Samsoedien met ontslag

Naar aanleiding van de recente perikelen rondom de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, heeft de minister vandaag haar portefeuille ter…

Delen:

Mogelijk aanhouding zoon minister Samsoedien

De zoon van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid (RGB) zal mogelijk worden aangehouden op basis van verdenking van het plegen van…

Delen:

“Peiling NIKOS onbetrouwbaar”

De VHP heeft met de recente NIKOS-peiling een gebrekkige poging gedaan om Martin Schalkwijk uit de kast te halen, luidt de kritiek vanuit de NDP….

Delen:

BOG, PAHO en KPS partners antirookcampagne

Het Bureau Openbare Gezondheidsdienst (BOG) en de Pan American Health Organization (PAHO) zullen vandaag de bewustwordingscampagne ‘Smoko?!….. Nee Mang’ lanceren. Delen:

Delen:

Meer aandacht voor forensisch werkveld

Met de viering van de Forensische dag heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) getracht meer aandacht te creëren voor het Forensisch werkveld. Delen:

Delen:

OWT&C laat afwijkende bouwsels slopen

Het is gebleken dat er waarschijnlijk door onwetendheid van burgers, maar soms ook doelbewust- in afwijking van de verleende bouwvergunning wordt gebouwd op diverse locaties….

Delen:

Dc Collectief bespreekt grond- en bosbeleid

De districtscommissarissen (dc) hebben tijdens het jongste Dc Collectief diepgaand van gedachten gewisseld met de ministers Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) en Roline Samsoedin (Ruimtelijke Ordening…

Delen:

Minister Tsang ontvangt nieuw bestuur VES

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) had de afgelopen week een kennismakingsgesprek met het nieuw bestuur van de Vereniging van Economisten in…

Delen:

Suriname doet mee aan EXPOCARIBE 2019

Het ministerie van Buitenlandse Handel en Investeringen van de Republiek Cuba, PROCUBA, de Kamer van Koophandel van de Republiek Cuba en de Provinciale Assemblee ‘s…

Delen:

Verhoogde controle door politie Regio Paramaribo

De politie van Regio Paramaribo heeft op zaterdagavond vanwege de handhaving van de openbare orde, veiligheidscontroles gehouden in de verschillende ressorten in hun werkgebied. Delen:

Delen:
Scroll Up