Hoofd wereldwijde Ahmadiyya Moslimgemeenshap prijst regering Nieuw Zeeland en publieke reacties op moskeeaanval

“Ik bid dat moslimlanden leren van dit model van moraliteit en elk hun eigen rol spelen bij het uitroeien van alle vormen van religieuze haat”, aldus het wereldhoofd van de Ahmadiyya-moslimgemeenschap, de vijfde kalief, zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad in een verklaring.

Op 22 maart prees hij de reactie van de premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, de regering van Nieuw-Zeeland en zijn publiek op de terrorist aanval op moskeeën in Christchurch vorige week.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad, die zijn wekelijkse vrijdagpreek afsloot in de Baitul Futuh moskee in Londen, drukte opnieuw zijn rouw en verdriet over de aanval uit.
Biddend voor de slachtoffers, Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei:

“Veel onschuldige mensen, inclusief kinderen, zijn gemarteld als gevolg van religieuze en etnische haat. Moge Allah de Almachtige genade met hen allen hebben en geduld geven aan de nabestaanden”.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad ging verder met het prijzen van de onmiddellijke en meelevende reactie van de regering van Nieuw-Zeeland en zei dat moslimregeringen acht moeten slaan op en leren van het leiderschap van Nieuw-Zeeland.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei verder:

“De meest excellente en morele manier waarop de regering van Nieuw-Zeeland, en met name haar premier, reageerde op deze aanval is zeer voorbeeldig en het meest lovenswaardig. Het was een reactie van de hoogste orde en ik bid dat moslimlanden leren van dit model van moraliteit en elk hun eigen rol spelen bij het uitbannen van alle vormen van religieuze haat”.

Zijne Heiligheid prees ook het publiek in Nieuw-Zeeland voor hun sympathieke en oprechte reactie op deze tragedie.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei:

“Het publiek (in Nieuw-Zeeland) heeft ook zijn volledige steun aangeboden. Radio- en televisiezenders hebben aangekondigd dat ze de moslim ‘Oproep tot Gebed’ (Azan) ten tijde van het vrijdaggebed zullen afspelen om solidariteit met moslims te tonen. Verder verklaarden veel niet-moslimvrouwen, inclusief Christenen, dat zij hoofddoeken als een gebaar van steun en empathie zullen dragen. Moge Allah de Almachtige hun vrome acties aanvaarden”.

Zijne Heiligheid prees ook het geloof en het geduld getoond door moslims die hun naaste verwanten en geliefden verloren hebben in de moskeeaanvallen.

Hij loofde in het bijzonder een moslimvrouw die buitengewoon geduld had getoond en zich had uitgesproken over het verlies van haar man en zoon in de aanval.

Bij het afsluiten van zijn opmerkingen veroordeelde Hazrat Mirza Masroor Ahmad in de sterkste bewoordingen die extremistische moslimgroepen die om wraak schreeuwden.

Hij legde uit dat een dergelijke wraak alleen maar zou leiden tot een vicieuze cirkel van haat en vijandschap.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad bad:

“Moge Allah de Almachtige zulke extremistische groepen binnen de moslimwereld uitroeien en moge de ware, vreedzame leer van de Islam zich in de wereld verspreiden.”

Delen:

Meer nieuws

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:

Ingezonden| Suriname kan nog welvarend worden

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) weet dat Suriname nog steeds rijk en welvarend kan worden, als de leidinggevenden ophouden om elk probleem als een…

Delen:
Scroll Up