Homeopaat ‘geneest’ homofilie met alternatieve geneesmiddelen

Zwitserland gaat onderzoek doen naar de praktijken van een Franse arts die praktijk houdt in dat land. De geneesheer beweert dat hij homoseksualiteit kan “genezen” met homeopathische middelen.

Dokter Jean-Yves Henry zegt in een paper dat homoseksualiteit een symptoom is van een ziekte die hij kan behandelen met homeopathie en alternatieve geneesmiddelen, afhankelijkheid van het geslacht van de ‘patiënt’.

“Naar het schijnt is homoseksualiteit voor hem een ziekte om te genezen. Dit element is voldoende om een ​​onderzoek te rechtvaardigen” zegt Mauro Poggia van het ministerie van Gezondheid in Genève.

De zaak kwam onder zijn aandacht na forse ophef op sociale media. Op Twitter werd de arts een “clown” genoemd, een “belediging voor de wetenschap” en een “charlatan”.

Foto: Constantin Brejak

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up