Homeopaat ‘geneest’ homofilie met alternatieve geneesmiddelen

Zwitserland gaat onderzoek doen naar de praktijken van een Franse arts die praktijk houdt in dat land. De geneesheer beweert dat hij homoseksualiteit kan “genezen” met homeopathische middelen.

Dokter Jean-Yves Henry zegt in een paper dat homoseksualiteit een symptoom is van een ziekte die hij kan behandelen met homeopathie en alternatieve geneesmiddelen, afhankelijkheid van het geslacht van de ‘patiënt’.

“Naar het schijnt is homoseksualiteit voor hem een ziekte om te genezen. Dit element is voldoende om een ​​onderzoek te rechtvaardigen” zegt Mauro Poggia van het ministerie van Gezondheid in Genève.

De zaak kwam onder zijn aandacht na forse ophef op sociale media. Op Twitter werd de arts een “clown” genoemd, een “belediging voor de wetenschap” en een “charlatan”.

Foto: Constantin Brejak

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up