Holocaust-rel tussen Bolsonaro en Israël: ‘We zullen nooit vergeven en nooit vergeten’

Redactie GFC Nieuws — De opmerking dat vergeving voor de Holocaust mogelijk is, heeft niets te maken met een gebeurtenis in het verleden. Dat zei de Braziliaanse president Jair Bolsonaro na de ophef die ontstond na zijn holocaustboodschap. De verwarring zou zijn geschapen door mensen die een wig willen drijven tussen hem en “mijn Joodse vrienden”.

Bolsanaro zei donderdagavond tijdens een ontmoeting met evangelische pastors in Rio de Janeiro dat vergeving voor de misdaden van de Holocaust mogelijk is.

“We kunnen vergeven, maar we mogen niet vergeten” zei Bolsonaro. “Degenen die het verleden vergeten, zijn veroordeeld om geen toekomst te hebben,” voegde hij er onder applaus van de predikanten aan toe.

Geen vergiffenis

De Israëlische president Reuven Rivlin reageerde scherp: niemand moest Israel voorschrijven te vergeven of te vergeten, schrijft de Jewish Telegraph Agency. “Wat Amalek [de vijand van Israël, red.] met ons heeft gedaan, is in onze herinnering gegrift, de herinnering van een oud volk. We zullen nooit diegenen helpen die de waarheid ontkennen of degenen die onze herinnering willen uitwissen – geen individuen of groepen, geen partijleiders of premiers.

We zullen nooit vergeven en nooit vergeten. Niemand zal de vergeving van het Joodse volk bevelen, en het kan nooit worden gekocht vanwege belangen.”

Geen historische context

Bolsonaro zegt dat zijn woorden verkeerd zijn uitgelegd. “Aan het volk van Israël schreef ik in het gastenboek van het Yad Vashem-museum in Jeruzalem: ‘Degenen die hun verleden vergeten zijn gedoemd om geen toekomst te hebben’.

Daarom is elke andere interpretatie alleen in het belang van degenen die mij willen verdrijven van mijn joodse vrienden.

Vergeving is iets persoonlijks, mijn toespraak was nooit bedoeld om in een historische context te worden gebruikt, vooral niet wanneer miljoenen onschuldige mensen werden vermoord in een wrede genocide.”

Delen:

Meer nieuws

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:
Scroll Up