Hoeveel u in Suriname betaalt voor benzine en stroom wordt bepaalt door machtige organisatie onder leiding 68- jarige Bulgaarse vrouw

vrouw schrikt geschokt verrast

INGEZONDEN- Bijna een ieder denkt nog steeds dat het de Surinaamse regering is die bepaalt wat er in het land gebeurt. Maar niets is minder waar.

Hoeveel u in Suriname betaalt voor benzine, stroom, telefoon, water en nog een heleboel andere dingen, staat tenslotte onder verantwoordelijkheid van een bijna 70- jarige intelligente vrouw die voor zover bekend nog nooit in Suriname is geweest.

Het is niet Nederland dat de lijnen in dit land uitzet, zoals velen nog steeds onterecht denken.

Dat de vriendschapsband tussen Suriname en Nederland steeds beter wordt kan niemand de laatste twee jaar zijn ontgaan.

De Surinaamse president Chan Santokhi is erg warm ontvangen in Nederland door premier Mark Rutte en heeft zelf een bezoek gebracht aan Koning Willem Alexander.

De Koning heeft hem met alle eer behandeld.

Diverse hoogwaardigheidsbekleders uit Holland hebben ons land intussen ook al bezocht.

Wat opvallend is tijdens mijn gesprekken met mensen uit het oppositiekamp, is dat zij alleen op grond hiervan de conclusie trekken dat Suriname bijna alles moet uitvoeren zoals Nederland dat graag wil.

Het is niet uit hun hoofd te krijgen.

Zij zijn ervan overtuigd dat ons land structureel wordt gedicteerd door de regering in Den Haag als het gaat om moeilijke vraagstukken.

Nederland bepaalt volgens hen uiteindelijk wat er in Suriname gebeurt.

Veel anderen zijn echter een andere mening toegedaan en wijzen met hun vinger naar het IMF.

Dat is mijns inziens inderdaad zo.

Het is namelijk het Internationaal Monetair Fonds onder leiding van de 68- jarige Bulgaarse Kristalina Georgieva dat richting geeft aan het beleid en indirect voor u en ik bepaalt hoeveel betaald wordt voor stroom, water, brandstof, telefoongebruik en nog tal van andere zaken.

Ook de medewerkers verbonden aan dit Fonds geven instructies hoe hoog de wisselkoersen voor buitenlandse valuta moeten zijn.

Nederland zal wel een belangrijke adviserende rol hebben.

Maar uiteindelijk heeft het IMF met hun hoofdkwartier in Washington direct invloed op een groot deel van het leven in Suriname. Zij bepalen de richting waarin wij opgaan en beslist niet president Santokhi of premier Mark Rutte!

Foto ter illustratie.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud