HI&T helpt culinair toerisme verder ontwikkelen met bijbrengen Thaise kookkunsten aan SHTTC-studenten

Om de culinair toerisme in ons land verder te helpen ontwikkelen, heeft minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) na een bezoek aan Thailand te hebben gebracht, een voorstel gedaan aan de Thaise ambassadeur om SHTTC-studenten de Thaise kookkunsten bij te brengen.

In dit kader zijn enkele Thaise Chef koks op bezoek in Suriname en hebben in samenwerking met de Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) een benefietdiner voorbereid.

De opbrengsten van de benefietdiner zijn bestemd voor de SHTTC, die een belangrijke bijdrage levert op het gebied van Hospitality en Toerisme. Jaarlijks levert zij 250 studenten af, die toegang krijgen tot de arbeidsmarkt.

SHTTC-Studenten van niveau 2 werden op woensdag 20 maart 2019 de Thaise technieken bijgebracht en konden zelf meehelpen aan het voorbereiden van het diner.

Het is volgens ambassadeur Surasak Suparat de eerste keer dat een dergelijke uitwisseling plaatsvindt in Suriname. Hij zegt heel erg blij te zijn, dat dit mogelijk is gemaakt, omdat ons land heel veel producten uit Thailand importeert.

Ook Micle Fung You Kee van Soeng Ngie & Co geeft zijn volle ondersteuning aan dit project, omdat hij graag jonge mensen wilt stimuleren. Verder is zijn bedrijf de grootste importeur van Thaise producten. Hij juicht het initiatief van minister Tsang daarom enorm toe.

Delen:

Meer nieuws

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:
Scroll Up