Het eten van frietjes

Een patatje tussendoor kan best wel. Maar je moet beseffen dat je met wat saus erbij al snel richting de 600 tot 800 kilocalorieën gaat bij een beetje aardige portie. Als je ’s avonds nog van plan’groot’ te eten en al ontbeten hebt, kun je dus beter geen friet meer nemen. Je krijgt dan simpelweg teveel kilocalorieën binnen.

Wat friet eten met name ongezond maakt is de hoeveelheid zout, sauzen en andere snacks die erbij gegeten worden. Wanneer zo’n snackmaaltijd een keer per week op het menu staat, krijg je al snel veel te veel zout, verzadigd vet en calorieën binnen, en te weinig groente.

Een keer friet ter vervanging van bijvoorbeeld aardappel bij de warme maaltijd is geen probleem. Blijf in bereidingswijze variëren en ook tussen verschillende producten zoals aardappel, zilvervliesrijst en volkoren pasta. Dan blijft het in balans.

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up