Heropening vervolging Assange geen poging tot rechtspraak, meent oud-parlementariër

Redactie GFC Nieuws — ”Het heropenen van het onderzoek tegen Julian Assange naar beschuldigingen van verkrachting toont aan dat zelfs een ‘vervagend imperium’ als de VS kan krijgen wat het wil, wanneer het wordt ondersteund door gehoorzame staten zoals het Verenigd Koninkrijk en Zweden.” Dat zegt de voormalige Britse Labourparlementariër George Galloway.

De Zweedse openbare aanklager Eva-Marie Persson maakte maandagochtend bekend dat de vervolging van Assange wordt heropend.

De parlementariër noemt Zweden een zelfs nog grotere vazal van de VS dan Groot-Brittannië.

“Gezien het feit dat de beschuldigingen tegen Julian Assange tweemaal zijn onderzocht en tweemaal zijn opgegeven, is er geen reden om aan te nemen dat dit een serieuze poging is om hem te berechten voor beschuldigingen van verkrachting van bijna een volledig decennium terug,” zegt Galloway.

Hij benadrukt dat er alle reden is om te geloven dat dit deel uitmaakt van een scenario waarbij als de Britse rechtbanken niet volledig voldoen aan de wensen van de Verenigde Staten, de Zweden dat zullen doen.

Amerika wil de oprichter van de klokkenluiderswebsite WikiLeaks vervolgen voor het onthullen van Amerikaanse oorlogsmisdaden.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up