‘Heks’ maakte kannibalen van minnaar en zijn vrouw, verkochten pasteitjes van mensenvlees

Drie Brazilianen zijn veroordeeld tot tientallen jaren gevangenisstraf voor het vermoorden en opeten van drie vrouwen. De buren mochten meegenieten: zij kregen pasteitjes waar het vlees van de slachtoffers in was verwerkt.

De “kannibalen van Garanhuns”: zo werden Jorge Beltrao Negromonte da Silveira, zijn vrouw Isabel Cristina Pires da Silveira, en zijn minnares Bruna Cristina Oliveira genoemd, naar de stad waar ze de meeste van hun daden uitvoerden.

De slachtoffers werden naar hun woning gelokt “om het woord van God te horen”, of met de belofte van werk als kinderoppas. Daar werden zij neergestoken, in stukken gehakt en opgegeten.

Een deel van het vlees werd gebakken in salgados, pasteitjes die werden verkocht aan buurtgenoten, met het verhaal dat het vlees in de gebakjes kip of tuna was.

Het was allemaal de schuld van Bruna Oliveira, de minnares, hield Jorge Silveira de rechtbank voor. Zij zou een heks zijn die hem en zijn vrouw in haar macht had.

De politie kwam het trio op het spoor doordat Oliveira werd betrapt toen zij de credit cards van een van de slachtoffers gebruikte. Bij een huiszoeking bleek een groot aantal lichaamsdelen in hun tuin begraven.

Als uitleg gaven zij destijds dat zij een sekte waren begonnen om de wereld te zuiveren en de wereldbevolking te verminderen.

Foto: The Witch Hunt – Jean Leon Gerome Ferris

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up