Heiligen mogen voortaan wekelijks naar huis bellen, zegt kerkvorst

Redactie GFC Nieuws — Mormoonse missionarissen mogen voortaan maar liefst eenmaal per week naar huis bellen. Een forse stap voorwaarts, want eerder mocht dat slechts tweemaal per jaar. De First Presidency van de kerk maakte het heuglijke nieuws vrijdag bekend.

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, populair bekend als de mormoonse kerk, liet gisteren weten dat zendelingen met onmiddellijke ingang één dag per week, op ‘voorbereidingsdag’, mogen communiceren met hun families met brieven en e-mails, via telefoontjes, sms-berichten of videochats.

Tot en met eergisteren mochten zij alleen op Kerstdag en Moederdag naar huis bellen; mailen en brieven schrijven mocht vaker.

‘Voorbereidingsdag’ is de dag waarop de zendeling zich voorbereidt op de rest van de week. Dat is geen vaste, door de kerk voorgeschreven dag, maar wordt door de zendeling voor zichzelf bepaald.

De mormoonse kerk is gesticht door Joseph Smith Jr., die beweerde te handelen naar een goddelijk visioen.

Jezus Christus had hem verteld dat alle andere kerken fout zaten en dat hun geloofsbelijdenissen “een gruwel in zijn ogen” waren.

Delen:

Meer bizar nieuws

Arts vindt bloedzuiger in keel vrouw

Een arts heeft een bloedzuigende regenworm ontdekt in de luchtpijp van een vrouw nadat ze iets voelde bewegen in haar keel en daarna bloed hoestte….

Delen:

Man eet gekko en sterft 10 dagen later

David Dowell (34) werd uitgedaagd om een gekko te eten op een feestje in Brisbane, Australië, maar stierf 10 dagen later aan een salmonella infectie….

Delen:

Ontevreden klant kapper neemt wraak

Een Chinese man was extreem ontevreden over de wijze waarop een kapper zijn haren had geknipt.  Het resultaat was volgens hem helemaal niet goed. Er…

Delen:

Turnster breekt beide benen op afscheidswedstrijd

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse turnster Samantha Cerio brak vrijdagavond bij een vloeroefening tijdens regionale kampioenschappen in Baton Rouge beide benen. Het betekende het…

Delen:
Scroll Up