Hardcore Phagwa Festival krijgt bezoek van president Bouterse

Zoals de afgelopen jaren wordt op het Onafhankelijkheidsplein, een phagwa festival georganiseerd.

Dit jaar zijn de activiteiten op het plein georganiseerd door Hardcore Entertainment. Eregast bij dit festival was president Desiré Bouterse.

Het phagwafeest is van origine een feest van het Hindoeïsme, maar wordt thans door alle bevolkingsgroepen in Suriname gevierd.

Op het plein heerst een enorme drukte van bezoekers van verschillende etniciteiten. Mensen zijn van heinde en verre gekomen om gezamenlijk het phagwafeest te vieren. De sfeer zat er dik in. Er werd overal met poeder en kleursel gestrooid. Het phagwafeest staat in het teken van de overwinning van het goede op het kwade.

Hoogtepunten van de activiteiten op het plein waren de optredens van de Nederlandse sensaties Poke en Broederliefde. Deze artiesten vallen vooral bij het jonger publiek erg in de smaak. De hoofdact was Machel Montano, de soca king van de Caribbean.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:
Scroll Up