Handelsmissie voor samenwerkingsmogelijkheden naar Suriname

Een missie van Arubaanse, Bonairiaanse, Curaçaose en Nederlandse ondernemers zal naar Suriname afreizen. Tijdens dit bezoek zullen samenwerkingsmogelijkheden van ondernemingen tussen de vier landen worden bekeken. Deze handelsmissie is onderdeel van het Congres ‘Zakendoen met Aruba, Curaçao, Nederland en Suriname’. Het congres wordt op 14 en 15 november gehouden in het Marriot Hotel.

De organisatie van deze handelsmissie ligt in handen van Internationaal Ambitieus. Het is de derde keer, binnen twee jaar dat zij dit congres organiseren. Yvonne Rozenblad, vertegenwoordiger van Internationaal Ambitieus, zegt aan het NII dat een 11-tal ondernemers met 5 extra sprekers voor het congres naar ons land afreizen.

De president-commissaris van de Kamer van Koophandel en Fabrieken van Aruba Ernst Mohamed zal ook aanwezig zijn. Rozenblad onderstreept het belang van de handelsmissies, waarbij Suriname zijn positie kan versterken in de regio. Aangezien in deze landen de Nederlands taal gesproken wordt, is het goed als entrepreneurs met elkaar in contact staan. Er zijn genoeg mogelijkheden in diverse sectoren om samen te werken, stelt Rozenblad. Het congres biedt een forum voor met name Surinaamse ondernemers om de juiste informatie te verkrijgen over het zakendoen met partners uit de eerdergenoemde landen.

Het congres staat in het teken van bedrijfsexpansie en groei door middel van internationaal zakendoen, waarbij de Nederlandse taal centraal staat. Voor deze derde editie ligt de focus niet meer alleen op Curaçao, Suriname en Nederland, maar ook op Aruba en Bonaire.

De HUB-functie van Aruba en Curaçao richting de Verenigde Staten en Latijns-Amerika wordt aangehaald, evenals de fiscale voordelen zoals holidaytax en de Vrijhandelszone.

Op beide dagen staan er sprekers op het podium met buitengewone expertises om het publiek te voorzien van waardevolle informatie omtrent internationaal zakendoen met de genoemde landen.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Overhandiging boek SamenZwanger aan minister Elias

De projectmanager van Perisur (Perinatale Interventies Suriname) Ashna Hindori, heeft het boek SamenZwanger, bestemd voor zwangere vrouwen overhandigd aan de minister van Volksgezondheid. Delen:

Delen:

Powerlifter verbrijzelt been onder 250 kg

Redactie GFC Nieuws — De Russische powerlifter Yaroslav Radoshkevich liep een ernstige blessure op tijdens het Euraziatische kampioenschap powerlifting in Khabarovsk (Rusland). Zijn rechterbeen brak…

Delen:

Kustwacht geeft hektrawlers ultimatum

De zes hektrawler, die sinds het vorig jaar voor heel wat ophef hebben gezorgd, dienen uiterlijk woensdag uit Surinaamse wateren verwijderd te zijn. Delen:

Delen:

MinOWC onderweg naar Performance Excellence

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinOWC), heeft als follow-up op de recentelijk gehouden Onderwijsdialoog het startsein gegeven voor de workshop “Performance Excellence”….

Delen:

Buza-minister Indonesië in Suriname

De minister van Buitenlandse Zaken (Buza) van Indonesië, Retno Marsudi, vertoeft momenteel in Suriname voor een officieel bezoek. Delen:

Delen:

Minister Misiekaba gaat in op huisvestingsbeleid

Minister Andre Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling voor het dienst 2019, ondermeer ingegaan op het huisvestigingsbeleid van…

Delen:

VOJ Brokopondo krijgt facelift

De Muloschool van Brokopondo, meer bekend als VOJ Brokopondo, krijgt een facelift van stichting Un boö hepi. Delen:

Delen:

Oliebollen in Suriname …

INGEZONDEN- Onopvallend leunend tegen een bestaand pand, staat op de hoek van de Kasabaholo weg en de Priscillastraat een klein kraampje. Menig verkeersdeelnemer zal zonder…

Delen:

Centrale markt steeds klantvriendelijker

“De Centrale Markt van Suriname is de grootste handelsplaats in Suriname en telt ongeveer 3000 marktventers, waarvan 90 procent uit vrouwen met gezinnen bestaat ”,…

Delen:

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:
Scroll Up