Handelsmissie voor samenwerkingsmogelijkheden naar Suriname

Een missie van Arubaanse, Bonairiaanse, Curaçaose en Nederlandse ondernemers zal naar Suriname afreizen. Tijdens dit bezoek zullen samenwerkingsmogelijkheden van ondernemingen tussen de vier landen worden bekeken. Deze handelsmissie is onderdeel van het Congres ‘Zakendoen met Aruba, Curaçao, Nederland en Suriname’. Het congres wordt op 14 en 15 november gehouden in het Marriot Hotel.

De organisatie van deze handelsmissie ligt in handen van Internationaal Ambitieus. Het is de derde keer, binnen twee jaar dat zij dit congres organiseren. Yvonne Rozenblad, vertegenwoordiger van Internationaal Ambitieus, zegt aan het NII dat een 11-tal ondernemers met 5 extra sprekers voor het congres naar ons land afreizen.

De president-commissaris van de Kamer van Koophandel en Fabrieken van Aruba Ernst Mohamed zal ook aanwezig zijn. Rozenblad onderstreept het belang van de handelsmissies, waarbij Suriname zijn positie kan versterken in de regio. Aangezien in deze landen de Nederlands taal gesproken wordt, is het goed als entrepreneurs met elkaar in contact staan. Er zijn genoeg mogelijkheden in diverse sectoren om samen te werken, stelt Rozenblad. Het congres biedt een forum voor met name Surinaamse ondernemers om de juiste informatie te verkrijgen over het zakendoen met partners uit de eerdergenoemde landen.

Het congres staat in het teken van bedrijfsexpansie en groei door middel van internationaal zakendoen, waarbij de Nederlandse taal centraal staat. Voor deze derde editie ligt de focus niet meer alleen op Curaçao, Suriname en Nederland, maar ook op Aruba en Bonaire.

De HUB-functie van Aruba en Curaçao richting de Verenigde Staten en Latijns-Amerika wordt aangehaald, evenals de fiscale voordelen zoals holidaytax en de Vrijhandelszone.

Op beide dagen staan er sprekers op het podium met buitengewone expertises om het publiek te voorzien van waardevolle informatie omtrent internationaal zakendoen met de genoemde landen.(GFC)

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up