Haloperidol verhoogt overlevingskans niet

Uit een driejarig onderzoek van het Radboudumc in Nijmegen bij ruim 1.800 patiënten op de Intensive Care van 20 ziekenhuizen blijken de overlevingskansen niet toe te nemen als gevolg van het preventief toedienen van het veelgebruikte medicijn Haloperidol om een delirium bij patiënten te voorkomen.

Ongeveer een derde tot de helft van de patiënten op de intensive care krijgt te maken met acute verwardheid, ofwel delirium. Dat gaat gepaard met angsten en hallucinaties. Zo’n “kortsluiting” in de hersenen kan ernstige gevolgen hebben voor onder meer het geheugen.

Meer lifestylenieuws

Kans op gehoorschade ‘s nachts groter

Het gehoor van muizen herstelt ‘s nachts beter dan overdag. De ontdekking leidt mogelijk tot nieuwe inzichten op behandelmethoden voor mensen met gehoorschade. Dat hebben…

Gamende vrouwen spelen vaker dan mannen

Vrouwen blijken frequentere gamers dan mannen. Van alle vrouwen die gamen, blijkt 44 procent dagelijks op de computer, tablet of telefoon een spel te spelen….

Behandeling depressie op leeftijd afstemmen

De behandeling van een depressie moet op de leeftijd van een patiënt worden afgestemd, omdat ouderen langer chronisch depressief blijven dan jongeren. Ouderen lijken minder…

Scroll Up