Hakrinbank lanceert e-commerce service hoppa!

De Hakrinbank en het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) zijn onlangs een samenwerking aangegaan om het ondernemerschap in Suriname te bevorderen.

Beide partijen streven dit gemeenschappelijk doel na. Het Memorandum
van Overeenstemming is op 13 maart ondertekend door Rafiek Sheorajpanday, waarnemend CEO van de Hakrinbank, en Reina Raveles, directeur van het ministerie.

In het kader hiervan lanceerde de Hakrinbank onlangs het full service e-commerce platform hoppa!

Met hoppa! wordt aan Surinaamse ondernemers, met name de kleine bedrijven en startende ondernemers, de mogelijkheid geboden om via een nieuw, kostenbesparend en efficiënt kanaal hun producten en diensten via deze digitale ‘mall’ aan te bieden aan hun klanten, waarbij betalingen veilig en gemakkelijk online plaats vinden. Deze doelgroep heeft vaak geen toegang tot goede begeleiding en betaalbare financieringen.

De samenwerking tussen beide partijen houdt in dat het ministerie zal bijdragen aan het begeleiden en het geven van educatie en trainingen aan geselecteerde hoppa! ondernemers in Suriname, als ook het eventueel bieden van (technische) ondersteuning.

De Hakrinbank committeert zich op haar beurt door een bedrag van SRD 10 miljoen beschikbaar te stellen voor financieringen aan e-commerce ondernemers. Dit bedrag kan gedurende 1 jaar worden aangewend ter verstrekking van kredieten aan daarvoor in aanmerking komende hoppa! ondernemers.

Deze ondernemers kunnen bij acceptatie in aanmerking komen voor een krediet- of investeringsfaciliteit van maximaal SRD 250.000 tegen een rentetarief van 9,5% per jaar.

Volgens Sheorajpanday bevestigt deze samenwerking het streven van de Hakrinbank om een ‘driver’ te zijn voor het Surinaams bedrijfsleven en met name kleine bedrijven en startende ondernemers.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:
Scroll Up