Hakrinbank lanceert e-commerce service hoppa!

De Hakrinbank en het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) zijn onlangs een samenwerking aangegaan om het ondernemerschap in Suriname te bevorderen.

Beide partijen streven dit gemeenschappelijk doel na. Het Memorandum
van Overeenstemming is op 13 maart ondertekend door Rafiek Sheorajpanday, waarnemend CEO van de Hakrinbank, en Reina Raveles, directeur van het ministerie.

In het kader hiervan lanceerde de Hakrinbank onlangs het full service e-commerce platform hoppa!

Met hoppa! wordt aan Surinaamse ondernemers, met name de kleine bedrijven en startende ondernemers, de mogelijkheid geboden om via een nieuw, kostenbesparend en efficiënt kanaal hun producten en diensten via deze digitale ‘mall’ aan te bieden aan hun klanten, waarbij betalingen veilig en gemakkelijk online plaats vinden. Deze doelgroep heeft vaak geen toegang tot goede begeleiding en betaalbare financieringen.

De samenwerking tussen beide partijen houdt in dat het ministerie zal bijdragen aan het begeleiden en het geven van educatie en trainingen aan geselecteerde hoppa! ondernemers in Suriname, als ook het eventueel bieden van (technische) ondersteuning.

De Hakrinbank committeert zich op haar beurt door een bedrag van SRD 10 miljoen beschikbaar te stellen voor financieringen aan e-commerce ondernemers. Dit bedrag kan gedurende 1 jaar worden aangewend ter verstrekking van kredieten aan daarvoor in aanmerking komende hoppa! ondernemers.

Deze ondernemers kunnen bij acceptatie in aanmerking komen voor een krediet- of investeringsfaciliteit van maximaal SRD 250.000 tegen een rentetarief van 9,5% per jaar.

Volgens Sheorajpanday bevestigt deze samenwerking het streven van de Hakrinbank om een ‘driver’ te zijn voor het Surinaams bedrijfsleven en met name kleine bedrijven en startende ondernemers.

Delen:

Meer nieuws

Else Sidoel medewerker van het jaar SVZ

Tijdens de jaarlijks terugkerende verkiezing onder ruim 700 medewerkers van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) is Else Sidoel vandaag verkozen tot beste medewerker van het…

Delen:

Verhoging kosten rijbewijs aangehouden

De voorgenomen verhoogde bedragen voor een nieuw rijbewijs, het verlengen daarvan en een duplicaat zijn tot nader order aangehouden, meldt de PR van het Korps…

Delen:

Nationaal kwaliteitsbeleid gelanceerd

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is namens het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) als overheid bezig met de ontwikkeling van een nationaal kwaliteitsbeleid…

Delen:

Minister Samsoedien met ontslag

Naar aanleiding van de recente perikelen rondom de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, heeft de minister vandaag haar portefeuille ter…

Delen:

Mogelijk aanhouding zoon minister Samsoedien

De zoon van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid (RGB) zal mogelijk worden aangehouden op basis van verdenking van het plegen van…

Delen:

“Peiling NIKOS onbetrouwbaar”

De VHP heeft met de recente NIKOS-peiling een gebrekkige poging gedaan om Martin Schalkwijk uit de kast te halen, luidt de kritiek vanuit de NDP….

Delen:

BOG, PAHO en KPS partners antirookcampagne

Het Bureau Openbare Gezondheidsdienst (BOG) en de Pan American Health Organization (PAHO) zullen vandaag de bewustwordingscampagne ‘Smoko?!….. Nee Mang’ lanceren. Delen:

Delen:

Meer aandacht voor forensisch werkveld

Met de viering van de Forensische dag heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) getracht meer aandacht te creëren voor het Forensisch werkveld. Delen:

Delen:

OWT&C laat afwijkende bouwsels slopen

Het is gebleken dat er waarschijnlijk door onwetendheid van burgers, maar soms ook doelbewust- in afwijking van de verleende bouwvergunning wordt gebouwd op diverse locaties….

Delen:

Dc Collectief bespreekt grond- en bosbeleid

De districtscommissarissen (dc) hebben tijdens het jongste Dc Collectief diepgaand van gedachten gewisseld met de ministers Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) en Roline Samsoedin (Ruimtelijke Ordening…

Delen:

Minister Tsang ontvangt nieuw bestuur VES

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) had de afgelopen week een kennismakingsgesprek met het nieuw bestuur van de Vereniging van Economisten in…

Delen:

Suriname doet mee aan EXPOCARIBE 2019

Het ministerie van Buitenlandse Handel en Investeringen van de Republiek Cuba, PROCUBA, de Kamer van Koophandel van de Republiek Cuba en de Provinciale Assemblee ‘s…

Delen:

Verhoogde controle door politie Regio Paramaribo

De politie van Regio Paramaribo heeft op zaterdagavond vanwege de handhaving van de openbare orde, veiligheidscontroles gehouden in de verschillende ressorten in hun werkgebied. Delen:

Delen:
Scroll Up