Haïti arresteert Amerikaanse ‘huurlingen’ tijdens gewelddadig protest tegen president Moïse

Redactie GFC Nieuws — Haïtiaanse veiligheidsdiensten arresteerden tijdens de gewelddadigheden gericht tegen president Jovenel Moïse een zwaarbewapende groep vermoedelijke Amerikaanse huurlingen. Een van de arrestanten is mede-eigenaar van een “privé beveiligingsbedrijf”, een bekend eufemisme voor huurlingen.

De groep werd zondag in Port-au-Prince aangehouden toen zij een bank uitkwamen. De vijf Amerikanen, een Rus, een Serviër en één Haïtiaan, hebben alle een militaire achtergrond, schrijft Le Nouvelliste. 

Zij reisden in twee voertuigen zonder nummerplaten. In de auto’s hadden zij militaire wapens, een grote hoeveelheid munitie, kogelvrije vesten, satelliettelefoons en drones.

De website van Kroeker Partners noemt een van hen, Kent Leland Kroeker, als partner en chief operations officer van het particuliere beveiligingsbedrijf.

Kroeker is een voormalige Amerikaanse marineofficier, met “een omvangrijke carrière in het leger, bedrijfsleven en crisisbeheersingsoperaties,” vertelt de website van het bedrijf.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up