Groter wordende Sahara heeft verwoestend effect op leven Afrikanen

De Sahara, die zo’n 9,2 miljoen vierkante kilometer groot is, groeit momenteel met tien procent. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van de Universiteit van Maryland. Volgens wetenschappers zijn de resultaten zorgwekkend. Volgens onderzoekers is de klimaatverandering de grote boosdoener.

In het zuiden grenst de Sahara aan de Sahel, een semi-aride zone die de woestijn scheidt van de vruchtbare savannes verder in het zuiden. Naarmate de Sahara zich uitbreidt, trekt de Sahel zich terug en dat heeft ernstige gevolgen voor de ecosystemen en menselijke samenlevingen in de regio.

De zomers in Afrika worden steeds warmer en het regenseizoen neemt af. Dat heeft een verwoestend effect op het leven van de Afrikanen.

Meer wetenschapsnieuws

Nieuw ontdekte wespsoort heeft monsterangel

Finse wetenschappers hebben in een gebied tussen het Andesgebergte en het Amazoneregenwoud een nieuwe soort wesp gevonden waarvan de angel “op een wreed wapen lijkt”….

Geboorte planeet vastgelegd op foto

Astronomen hebben met een instrument van de gigantische VLT-telescoop in Chili een spectaculaire momentopname gemaakt van de planeetvorming rond de dwergster PDS 70. Dit heeft…

Scroll Up