Groot deel ouders voelen zich schuldig over tabletgebruik kinderen

Dat blijkt uit een jaarlijks trendrapport van Mediawijzer.net (pdf) over het mediagebruik door kinderen van 0 tot 6 jaar. Ruim een derde van de ouders (37 procent) zegt het handig te vinden om kinderen bezig te houden door hen achter een tablet, telefoon of televisie te zetten. Vier op de tien ouders voelen zich daar vervolgens schuldig over.

Bijna de helft van de ouders (48 procent) ziet het zoet houden van kinderen met een scherm als een moment van rust voor zichzelf.

Kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar kijken gemiddeld anderhalf uur per dag naar een scherm. Het meeste mediagebruik vindt plaats rond het avondeten. Bijna een kwart van de ouders (23 procent) laat zijn kinderen vlak voor bedtijd nog media gebruiken.

Meer lifestylenieuws

De work-out voor mooie bips

– Zet je handen en knieën op de grond. Beweeg je rechterbeen gestrekt naar achteren gedurende 90 seconden, je voet moet hoger komen dan je…

‘Eten wordt lekkerder door muziek’

Een maaltijd kan niet alleen met zout en peper, maar ook met geluid op smaak worden gebracht. Dat stelt Charles Spence, hoogleraar en experimenteel psycholoog…

Scroll Up