Groeiend enthousiasme voor bananenbladoplossing van Thaise supermarkt

Redactie GFC Nieuws — Een supermarkt in Thailand trekt internationaal de aandacht met zijn geen plastic-beleid. Alle verse waar, die voorheen in plastic werd verpakt, zit voortaan in een bananenblad. De klanten – en de rest van de wereld – zijn laaiend enthousiast.

Het plasticprobleem is een groeiend probleem. Zowel te land als ter zee zwelt de berg plasticafval.

Verschillende landen begonnen daarom schoorvoetend met het uitbannen van de kunststof.

De Rimping supermarkt in het Thaise Chiangmai implementeerde een beleid waarbij geen plastic verpakkingen worden gebruikt voor versproducten.

In plaats daarvan worden zij verpakt in bananenbladeren.

De winkel nam hiermee een eeuwenoude traditie over. Voedsel wordt al heel lang op deze wijze verpakt in niet alleen de meeste Aziatische landen, maar ook in bijvoorbeeld Guam, Hawaii, Mexico en Jamaica, schrijft Breaking Asia. 

De nieuwssite denkt dat zelfs wanneer de bladeren nationaal als verpakking zouden worden gebruikt, het niet moeilijk zou zijn om aan de vraag te voldoen.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up