Grassalco financiert 1500 schoolpakketten voor jeugd Brokopondo

Staatsmijnbouwmaatschappij NV Grassalco heeft 1500 schoolpakketten gefinancierd voor leerlingen van basis en VOJ scholen van Brokopondo. De symbolische overhandiging vond plaats op 11 september jongstleden op de Openbare School Victoria te midden van genodigden en honderden leerlingen met hun begeleiders. Voor de geste en de organisatie rond de overhandiging, heeft het bedrijf ruim SRD 80.000 vrijgemaakt.

Het pakket bestaat uit een schooltas, twee uniformhemden/blousen en schoolbenodigheden. Zaterdag ontvangen de ruim 200 leerlingen van Duwatra hun pakket. Het financieren en doneren van schoolpakketten in Brokopondo vindt traditioneel elk jaar plaats.

Het Staatsmijnbouwbedrijf wil daarmee inhoud geven aan haar beleid van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De steenslagoperatie van het bedrijf staat te Royal Hill in Brokopondo. Het project is geїnitieerd door het Millennium Development Goals ambassadeursprogramma.

Onder de genodigden bevonden zich de minister van Sport en Jeugdzaken, Lalini Gopal, waarnemend distrikts-commissaris van Brokopondo, Malonti, DNA-lid van Brokopondo Wendel Asadang, de waarnemend-directeur van de Wegenautoriteit, mv Jozefzoon en vertegenwoordigers van het MDG Schoolpakketten programma en het traditioneel gezag van het distrikt. Grassalco was vertegenwoordigd door onder andere waarnemend-directeur Corporate Services, Gwen Gadden-Amelo.

Motiverende toespraken

Tijdens de motiverende toespraken was er een goede interactie met de leerlingen. Het belang van goede scholing liep als een rode draad door alle presentaties. De slogan “Ik kan het, jij kan het ook”, gelanceerd door Gadden-Amelo, viel goed in de smaak bij de aanwezigen. “Grassalco wil elk jaar deel zijn van dit project, omdat ons bedrijf graag duurzaamheid en ontwikkeling, vooral van het jonge kind, ondersteunt. Ontwikkeling gaat gepaard met scholing. En scholing is investeren in de toekomst”, sprak Gadden-Amelo.

Dc Malonti sloeg de spijker op de kop; “Weet wat uw kinderen doen en met wie ze omgaan”, hield zij de ouders en verzorgers voor. “Un Jep’ ding pikin, zodat ding kan presteer na skoro.”

Minister Gopal benadrukte dat de regering er alles aan doet om in het hele land voor kwalitatief onderwijs te zorgen. Volgens haar is het heel belangrijk dat elk kind tenminste een schooltas met inhoud heeft om de school te bezoeken. Ook zij deed een oproep op ouders en verzorgers attentie te tonen aan de kroost. “Wees voorbeeldig en zorg ervoor dat u uw kinderen goed begeleidt. Let op ze en ga hun huiswerk na.”

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up