Goût de France in Courtyard Marriott

Courtyard by Marriott Paramaribo zal, in samenwerking met de Franse ambassade in Suriname en de High Commission of Canada, de Franse Michelin-sterren gastkok Emmanuel Duranteau en sommelier Alexandre Lazareff in Suriname verwelkomen voor de 5de editie van Goût de France op zondag 17 maart.

Voorafgaand aan het diner zal op zaterdag 16 maart een masterclass verzorgd worden met daarna een pers conferentie.

Geboren en getogen in Vendée, Frankrijk verwierf Michelin-sterrenchef Duranteau roem met zijn specialiteit, namelijk contemporary cuisine. In het dagelijks leven is Duranteau instructeur bij Le Cordon Bleu Canada, een instituut die culinaire opleidingen verzorgd.

Voor Goût de France belooft hij een prachtige fusie van unieke smaken geïnspireerd door traditionele Franse en Surinaamse keuken. Samen met Arnold Tecio, Executive Chef verbonden aan Courtyard Marriott Paramaribo, biedt chef-kok Duranteau een 6-gangen dinermenu gecombineerd met Franse wijnen en champagnes.

Een belangrijk onderdeel van de Franse traditie is het combineren van de juiste wijn met het juiste gerecht. Dit heeft een toegevoegde waarde op de smaken en de ervaring van het eten. Een sommelier is een specialist in wijn en wijn-spijs combinaties.

Speciaal voor deze editie van Goût de France zal Sommelier Alexandre Lazareff naar Suriname afreizen. Lazareff, oorspronkelijk uit Fontaineblue, Frankrijk is de oprichter en Managing Director van Pain Vin & Company, een Food & Beverage consultancy. Samen met chef-kok Duranteau zal sommelier Alexandre Lazareff assisteren bij het kiezen van de perfecte wijn en champagne.

Het is de vijfde keer dat Goût de France in Suriname wordt gehouden. Tijdens Goût de France wordt er wereldwijd hulde gebracht aan de Franse gastronomie. Dit evenement die dit jaar op 5 continenten in meer dan 150 landen met participatie van meer dan 3000 restaurants en meer dan 1.500 in Frankrijk-geregistreerde chef koks wordt gehouden, legt de nadruk op het uitwisselen van kennis over gerechten die bereidt worden met lokale ingrediënten geïnspireerd door Franse recepten.

Arnold Tecio is een getalenteerde bekwame professional in de kookkunst en heeft meer dan 20 jaar culinaire ervaring. In Suriname staat zijn uitgebreide kennis van de internationale keuken bekend en creëert hij geregeld nieuwe gerechten voor unieke eetervaringen. Tecio beheerst de fijne kookkunst; ontwikkelt indrukwekkende menu’s en bereidt culinaire gerechten voor welke op niet-conventionele wijze worden gepresenteerd. Achter elke presentatie schuilt een magisch verhaal van door cultuur beïnvloede diversiteit die hij heeft ontwikkeld tijdens zijn internationale carrière.

Hij gaat ervan uit dat kwaliteit en smaak niet alleen door chef’s moet worden benadrukt, daarom biedt Chef Tecio een masterclass aan zijn collegae in de Surinaamse culinaire industrie.

Deze masterclass zal worden geleid door chef-kok Duranteau en sommelier Lazareff. Hiermee hoopt hij een bijdrage te leveren aan het verhogen van de kwaliteit die door gasten wordt geëist.

Delen:

Meer nieuws

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:

Klaarheid gebracht in twee berovingszaken

De afdeling Kapitale Delicten (KD) heeft twee berovingszaken in onderzoek waarbij drie mannen op respectievelijk 16 februari en op dinsdag 5 maart twee winkeliers in…

Delen:

Dini Blokland verruilt NDP voor de VHP

Dini Blokland, meer bekend als ‘ma Dini, een diehard NDP’er, verlaat de NDP voor de VHP, het Oranje huis dat liefde, warmte, vertrouwen en hoop…

Delen:

Iran waarschuwt vijanden met grote drone-oefening

Redactie GFC Nieuws — De Iraanse Revolutionaire Garde hield donderdag een grote oefening met onder meer bewapende drones, dichtbij de strategische Straat van Hormuz. Het nieuwsagentschap…

Delen:

Minister Noersalim kondigt launch e-ID aan

Minister Mike Noersalim meldt met groot genoegen, dat na een gedegen voorbereiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), het zover is dat de launch…

Delen:
Scroll Up