Goût de France in Courtyard Marriott

Courtyard by Marriott Paramaribo zal, in samenwerking met de Franse ambassade in Suriname en de High Commission of Canada, de Franse Michelin-sterren gastkok Emmanuel Duranteau en sommelier Alexandre Lazareff in Suriname verwelkomen voor de 5de editie van Goût de France op zondag 17 maart.

Voorafgaand aan het diner zal op zaterdag 16 maart een masterclass verzorgd worden met daarna een pers conferentie.

Geboren en getogen in Vendée, Frankrijk verwierf Michelin-sterrenchef Duranteau roem met zijn specialiteit, namelijk contemporary cuisine. In het dagelijks leven is Duranteau instructeur bij Le Cordon Bleu Canada, een instituut die culinaire opleidingen verzorgd.

Voor Goût de France belooft hij een prachtige fusie van unieke smaken geïnspireerd door traditionele Franse en Surinaamse keuken. Samen met Arnold Tecio, Executive Chef verbonden aan Courtyard Marriott Paramaribo, biedt chef-kok Duranteau een 6-gangen dinermenu gecombineerd met Franse wijnen en champagnes.

Een belangrijk onderdeel van de Franse traditie is het combineren van de juiste wijn met het juiste gerecht. Dit heeft een toegevoegde waarde op de smaken en de ervaring van het eten. Een sommelier is een specialist in wijn en wijn-spijs combinaties.

Speciaal voor deze editie van Goût de France zal Sommelier Alexandre Lazareff naar Suriname afreizen. Lazareff, oorspronkelijk uit Fontaineblue, Frankrijk is de oprichter en Managing Director van Pain Vin & Company, een Food & Beverage consultancy. Samen met chef-kok Duranteau zal sommelier Alexandre Lazareff assisteren bij het kiezen van de perfecte wijn en champagne.

Het is de vijfde keer dat Goût de France in Suriname wordt gehouden. Tijdens Goût de France wordt er wereldwijd hulde gebracht aan de Franse gastronomie. Dit evenement die dit jaar op 5 continenten in meer dan 150 landen met participatie van meer dan 3000 restaurants en meer dan 1.500 in Frankrijk-geregistreerde chef koks wordt gehouden, legt de nadruk op het uitwisselen van kennis over gerechten die bereidt worden met lokale ingrediënten geïnspireerd door Franse recepten.

Arnold Tecio is een getalenteerde bekwame professional in de kookkunst en heeft meer dan 20 jaar culinaire ervaring. In Suriname staat zijn uitgebreide kennis van de internationale keuken bekend en creëert hij geregeld nieuwe gerechten voor unieke eetervaringen. Tecio beheerst de fijne kookkunst; ontwikkelt indrukwekkende menu’s en bereidt culinaire gerechten voor welke op niet-conventionele wijze worden gepresenteerd. Achter elke presentatie schuilt een magisch verhaal van door cultuur beïnvloede diversiteit die hij heeft ontwikkeld tijdens zijn internationale carrière.

Hij gaat ervan uit dat kwaliteit en smaak niet alleen door chef’s moet worden benadrukt, daarom biedt Chef Tecio een masterclass aan zijn collegae in de Surinaamse culinaire industrie.

Deze masterclass zal worden geleid door chef-kok Duranteau en sommelier Lazareff. Hiermee hoopt hij een bijdrage te leveren aan het verhogen van de kwaliteit die door gasten wordt geëist.

Delen:

Meer nieuws

Spoelwerkzaamheden SWM in Saramacca

GFC NIEUWS- De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij zal vanaf maandag 15 juli tot en met 29 juli in Saramacca spoelwerkzaamheden op het waterleidingsnet uitvoeren. Delen:

Delen:

Verhoging veiligheid gebied fort Zeelandia

GFC NIEUWS- De districtscommissaris van Paramaribo – Noordoost, Mike Nerkus, heeft in samenwerking met de Energie Bedrijven Suriname en het directoraat Openbaar Groen gezorgd voor…

Delen:

Doorrijder opgepakt door de politie

GFC NIEUWS- De 41-jarige autobestuurder R.K is door de politie van het ressort Jarikaba opgesloten, nadat hij een hoogspanningsmast had geramd met het gevolg dat…

Delen:

Bijeenkomst LVV met de visserijsector

Stakeholders uit de visserijsector hadden vandaag een bespreking met minister Rabin Parmessar van Landbouw Visserij en Veeteelt (LVV) en zijn staf over brandende vraagstukken en…

Delen:

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:
Scroll Up