Goût de France in Courtyard Marriott

Courtyard by Marriott Paramaribo zal, in samenwerking met de Franse ambassade in Suriname en de High Commission of Canada, de Franse Michelin-sterren gastkok Emmanuel Duranteau en sommelier Alexandre Lazareff in Suriname verwelkomen voor de 5de editie van Goût de France op zondag 17 maart.

Voorafgaand aan het diner zal op zaterdag 16 maart een masterclass verzorgd worden met daarna een pers conferentie.

Geboren en getogen in Vendée, Frankrijk verwierf Michelin-sterrenchef Duranteau roem met zijn specialiteit, namelijk contemporary cuisine. In het dagelijks leven is Duranteau instructeur bij Le Cordon Bleu Canada, een instituut die culinaire opleidingen verzorgd.

Voor Goût de France belooft hij een prachtige fusie van unieke smaken geïnspireerd door traditionele Franse en Surinaamse keuken. Samen met Arnold Tecio, Executive Chef verbonden aan Courtyard Marriott Paramaribo, biedt chef-kok Duranteau een 6-gangen dinermenu gecombineerd met Franse wijnen en champagnes.

Een belangrijk onderdeel van de Franse traditie is het combineren van de juiste wijn met het juiste gerecht. Dit heeft een toegevoegde waarde op de smaken en de ervaring van het eten. Een sommelier is een specialist in wijn en wijn-spijs combinaties.

Speciaal voor deze editie van Goût de France zal Sommelier Alexandre Lazareff naar Suriname afreizen. Lazareff, oorspronkelijk uit Fontaineblue, Frankrijk is de oprichter en Managing Director van Pain Vin & Company, een Food & Beverage consultancy. Samen met chef-kok Duranteau zal sommelier Alexandre Lazareff assisteren bij het kiezen van de perfecte wijn en champagne.

Het is de vijfde keer dat Goût de France in Suriname wordt gehouden. Tijdens Goût de France wordt er wereldwijd hulde gebracht aan de Franse gastronomie. Dit evenement die dit jaar op 5 continenten in meer dan 150 landen met participatie van meer dan 3000 restaurants en meer dan 1.500 in Frankrijk-geregistreerde chef koks wordt gehouden, legt de nadruk op het uitwisselen van kennis over gerechten die bereidt worden met lokale ingrediënten geïnspireerd door Franse recepten.

Arnold Tecio is een getalenteerde bekwame professional in de kookkunst en heeft meer dan 20 jaar culinaire ervaring. In Suriname staat zijn uitgebreide kennis van de internationale keuken bekend en creëert hij geregeld nieuwe gerechten voor unieke eetervaringen. Tecio beheerst de fijne kookkunst; ontwikkelt indrukwekkende menu’s en bereidt culinaire gerechten voor welke op niet-conventionele wijze worden gepresenteerd. Achter elke presentatie schuilt een magisch verhaal van door cultuur beïnvloede diversiteit die hij heeft ontwikkeld tijdens zijn internationale carrière.

Hij gaat ervan uit dat kwaliteit en smaak niet alleen door chef’s moet worden benadrukt, daarom biedt Chef Tecio een masterclass aan zijn collegae in de Surinaamse culinaire industrie.

Deze masterclass zal worden geleid door chef-kok Duranteau en sommelier Lazareff. Hiermee hoopt hij een bijdrage te leveren aan het verhogen van de kwaliteit die door gasten wordt geëist.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up