Google hielp FBI bij oprollen netwerk voor advertentiefraude

De FBI heeft een grootschalig computernetwerk voor advertentiefraude opgerold. Twaalf bedrijven, waaronder Google en Microsoft, hebben geholpen met het offline halen van het netwerk.

Acht mensen, zes uit Rusland en twee uit Kazachstan, worden verdacht van het beheren van het computernetwerk en de advertentiefraude, maakt het Amerikaanse ministerie van justitie bekend. Drie van hen zijn in de afgelopen maand aangehouden.

De verdachten maakten gebruik van een botnet, oftewel een netwerk van heimelijk besmette computers. Zij konden deze computers van afstand bedienen voor het openen van webpagina’s waarop advertenties werden ingeladen. Bedrijven betaalden voor deze online advertenties, terwijl geen enkele menselijke gebruiker de reclames te zien kreeg.

Op het hoogtepunt telde het botnet 1,7 miljoen besmette computers. De totale waarde van de online advertenties bedraagt volgens de FBI 29 miljoen US dollar.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up