Google draagt mislukt + naar de schroothoop

Google trekt de stekker uit Google+. Afgelopen voorjaar werd een lek ontdekt waardoor de privégegevens van honderdduizenden gebruikers bloot kwamen te liggen. Het bedrijf heeft dat nooit bekend gemaakt aan de gedupeerden.

De softwarereus ontdekte ook een fout in de privacy settings van interfaces voor applicatieprogrammering (API’s): stukjes software die maken dat computerprogramma’s met elkaar kunnen ‘praten’.

Gegevens die geheim hadden moeten blijven omdat de gebruiker geen toestemming had gegeven voor openbaarmaking, kwamen door deze fout toch in handen van derden.

Plus werd in 2011 gelanceerd als alternatief voor sociale netwerken als bijvoorbeeld Facebook. Dat werd echter een faliekante mislukking.

Daar kwam het lek overheen waardoor kwaadwillenden toegang hadden kunnen krijgen tot gegevens als namen, emailadressen, geboortedata, geslacht, beroep et cetera.

Als dit bekend was gemaakt, zou dat onmiddellijk de aandacht getrokken hebben van toezichthouders en de reputatie van het bedrijf geschaad hebben.

Hoewel er geen bewijs is dat onbevoegde derden toegang hebben gehad tot de gegevens, neemt Google het zekere voor het onzekere en draait het misbaksel de nek om.

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up