Google draagt mislukt + naar de schroothoop

Google trekt de stekker uit Google+. Afgelopen voorjaar werd een lek ontdekt waardoor de privégegevens van honderdduizenden gebruikers bloot kwamen te liggen. Het bedrijf heeft dat nooit bekend gemaakt aan de gedupeerden.

De softwarereus ontdekte ook een fout in de privacy settings van interfaces voor applicatieprogrammering (API’s): stukjes software die maken dat computerprogramma’s met elkaar kunnen ‘praten’.

Gegevens die geheim hadden moeten blijven omdat de gebruiker geen toestemming had gegeven voor openbaarmaking, kwamen door deze fout toch in handen van derden.

Plus werd in 2011 gelanceerd als alternatief voor sociale netwerken als bijvoorbeeld Facebook. Dat werd echter een faliekante mislukking.

Daar kwam het lek overheen waardoor kwaadwillenden toegang hadden kunnen krijgen tot gegevens als namen, emailadressen, geboortedata, geslacht, beroep et cetera.

Als dit bekend was gemaakt, zou dat onmiddellijk de aandacht getrokken hebben van toezichthouders en de reputatie van het bedrijf geschaad hebben.

Hoewel er geen bewijs is dat onbevoegde derden toegang hebben gehad tot de gegevens, neemt Google het zekere voor het onzekere en draait het misbaksel de nek om.

Delen:

Meer nieuws

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:
Scroll Up