Goedkope ureum komt binnenkort aan in haven Nickerie

Veel landbouwers in Nickerie hebben de afgelopen dagen reeds betaald voor de nieuwe lading ureum, die dit weekend wordt verwacht in de haven van Nickerie.

Het schip werd aanvankelijk donderdag verwacht, maar vanwege vertraging in Guyana arriveert het enkele dagen later in ons land.

De aanhoudende regens in Guyana zorgt voor stagnatie in het lossen van de partij ureum voor Suriname, waardoor de boot daar langer aan de kade moest blijven.

De partij ureum, die dit weekend verwacht wordt, is èèn waarvoor vorig weekend tussen LVV-minister Rabin Parmessar en importeur Bhagwatpersad Ramadhin, directeur eigenaar van Rijstbedrijf D. Ramadhin en Sons, overeenstemming was bereikt voor een nieuwe maximale verkoopprijs van SRD 160 vanaf de haven en SRD 165 vanaf het bedrijf van Ramadhin aan de Mandja Veiraweg in Nickerie.

Tot dat moment werd de ureum van 50 kg voor SRD 225 aan boeren verkocht. Er is zeer verheugd gereageerd op deze ontwikkeling van de overheid.

Delen:

Meer nieuws

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up